woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportOngelukkig Wilsum doet zich zelf te kort tegen SVV

Ongelukkig Wilsum doet zich zelf te kort tegen SVV

-

Wilsum kon afgelopen zaterdag zich zelf een goede dienst bewijzen in de strijd om directe degradatie te voorkomen en uitzicht te houden op nacompetitie plaatsen in 3C maar neemt na het verlies in Sibculo tegen SVV de rode lantaarn over van dat zelfde SVV.

Ondanks een nog steeds niet complete selectie stapte Wilsum met vertrouwen de bus in richting Sibculo. SVV had de eerste wedstrijd van de competitie in Wilsum, met een man minder, met 1-2 gewonnen dus de mannen van Stoffer hadden iets recht te zetten en wilde afstand nemen van SVV en de druk op HTC er op houden als het gaat om plaats 12 welke recht geeft op nacompetitie. Laatste man Gert Barneveld was weer terug van een lange blessure als ook spits Wiljan van Zuthem. Afwezig waren nog steeds Brian Froger, Wim van Spijker, Harrie Nieuwenhuis, Gerard Verheek. Nieuw in de blessurebus bij Wilsum sinds deze week is Henry van de Wetering met een liesblessure.

Onder Italiaanse omstandigheden werd om 14.30 afgetrapt onder leiding van Dhr Reinds uit Enschede. Supporters van SVV hadden voor het nodige vuurwerk gezorgd, hopend wellicht op eveneens vuurwerk op het veld.

De eerste 20 minuten waren van beide kanten aftastend waarin er wat nerveus en slordig gespeeld werd met veel balverlies en het hanteren van de lange bal. De eerste schermutselingen waren er in de 21e minuut voor Wilsum waar een voorzet van Johnny de Velde Harsenhorst net naast werd gekopt door Gertjan Sollie. Even later was het SVV die uit een Corner Wilsum keeper Johnny Mulder tot het uiterste dwong welke de bal net over het doel kon tikken. Een zelfde situatie was er voor Wilsum kort erna. Uit een vrije bal van wederom De Velde Harsenhorst was het nu aanvoerder Jan van Spijker die gevaarlijk kon inkoppen. Helaas voor Wilsum ging deze inzet net over het doel van keeper Hendriks van SVV.

P1160527-1

Na een half uur spelen nam SVV een 1-0 voorsprong. SVV liet Wilsum graag komen om er middels lange ballen op de balvaste voorhoede spelers snel uit te komen. Ook de 1-0 kwam uit een dergelijke situatie. Over de linkerkant werd een van de spitsen goed aangespeeld. Deze draaide knap weg en bracht de bal snel bij de vrij staande linksbuiten van SVV Bolks die goed binnenschoot in de verre hoek en keeper Mulder van Wilsum kansloos liet. Een domper voor Wilsum die wederom met een achterstand geconfronteerd werd. Wilsum ging verder met het druk zetten op het doel van SVV en kwam voor rust nog een paar maal gevaarlijke door via rechts met voorzetten van Gertjans Sollie, helaas zonder resultaat. De rust werd met een 1-0 achterstand bereikt.

P1160530-1

Het tweede bedrijf was vooral voor Wilsum wat gedreven en feller de kleedkamer uit kwam dan SVV. Zo’n 20 minuten wist het SVV vast te zetten op eigen helft met mogelijkheden uit oa corners voor Jan van Spijker, Wiljan van Zuthem en Jurre Heldoorn, echter ontbrak het Wilsum ernstig aan een beetje geluk deze middag. Geluk dwing je af en is vaak op de hand van de winnende teams, dit was zeker niet het geval voor Wilsum. Was het niet de keeper van SVV die, soms met kunst en vliegwerk, zijn doel schoon hield dan stond er wel een Wilsum speler in de baan van het schot of kopbal die deze tegen hield of van richting deed veranderen en naast het SVV doel deed belanden. In de 68e minuut moest Stoffer noodgedwongen Jurre Heldoorn vervangen voor Sonke de Velde. In een duel om de bal kwam Heldoorn hard in contact met een van de SVV verdedigers en ging er met een enkelblessure vanaf. Of deze ook in de blessurebus moet plaatsnemen zal de de komende dagen bekeken moeten worden.

P1160536-2

De werklust en het veldoverwicht van Wilsum werd in de 71e minuut beloond. Uit een goede vrije bal van De Velde Harsenhorst was het aanvoerder Jan van Spijker die de bal goed binnenkopte, onhoudbaar voor SVV doelman Hendriks. Wilsum voelde dat er meer te halen was nu de stand gelijk was getrokken en men het betere van het spel had en ging op zoek naar de 1-2. Hierdoor werd achterin wat verder van het eigen doel verdedigt wat in de 73e minuut een grote kans opleverde voor SVV. Uit een voorzet van rechts kon spits Van Dijk vrij inschieten echter mikte hij te hoog en ging de bal ruim over. Wilsum bleef zoeken naar de 1-2 en druk zetten op het doel van SVV. Vrij onverwachts, en op dat moment tegen de verhouding in, kwam SVV op een 2-1 voorsprong. Uit wederom een snelle omschakeling kwam de bal op links en werd deze hard en laag voorgegeven. Deze werd van dichtbij binnengetikt door een van de spitsen van SVV. Het had er alle schijn van dat deze speler ruim buitenspel stond echter werd het doelpunt toegekend. De resterende tijd was voor Wilsum onvoldoende om nogmaals terug te komen en vloeiden de krachten en het geloof op een goed einde weg uit het team van Stoffer. Kort voor tijd werd het zelfs 3-1 voor SVV nadat Wiljan van Zuthem bij het uitverdedigen de bal voor de voeten legde van SVV nummer 10 Wind die vrij vanaf 20 meter de bal achter keeper Mulder van Wilsum kon schieten.

P1160541-1

Kort na de 3-1 floot de uitstekende scheidsrechter Reinds voor het einde van de wedstrijd. SVV neemt door deze overwinning weer 2 punten voorsprong op Wilsum en komt op 2 punten van nummer 12 HTC. Voor Wilsum is de weg naar nacompetitie er niet eenvoudiger op geworden en zal het zeker punten moeten pakken van de nummers 12, 11 en wellicht 10 en zal het moeten stunten tegen hoger geplaatste tegenstanders om hier nog uitzicht op te mogen hebben. Dit kan as zaterdag 15 januari al als de nummer 2 in 3C SVI op bezoek komt op Sportpark De Wijde Blik. Aanvang van dit duel is 14.30 uur.
Opstelling Wilsum: Erik Barneveld, John Veenstra, Gert Barneveld, Johnny de Velde Harsenhorst (Demian Bos 80e), Gertjan Sollie, Jan van Spijker, Jurre Heldoorn (Sonke de Velde 69e), Alwin van de Wetering, William Kaminyoge en Wiljan van Zuthem.

Gerelateerde berichten

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen