Onmachtig D.O.S. Kampen verliest terecht van Blauw Geel’55

-

doskampen

Onmachtig D.O.S. Kampen verliest terecht van Blauw Geel’55 ( 0-2 )

D.O.S. Kampen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Na het echec van twee week geleden in Oldebroek tegen OWIOS (1-0) verloor het voor het eerst sinds lange tijd ook een thuiswedstrijd. Blauw Geel’55 uit Ede was te sterk voor een zwalkend D.O.S. en won terecht met 0-2 van de poelänten.

Al na acht minuten stond D.O.S. op achterstand. Kees van Bruggen speelde de bal zo maar in de voeten van Jordie Koppenaal, die vervolgens de bal eenvoudig kon binnenschieten. De geelzwarten bleven daarna volharden in hetzelfde spel en diverse malen liep het achterin met een sisser af. Frank van de Wagen kon in de 11e minuut de voorsprong al uitbreiden, maar Wilco de Vries stond een tweede treffer in de weg. In de 18e minuut kwam D.O.S. Kampen goed weg. Emiel Diender raakte de bal duidelijk met de arm in de zestien, maar de goed fluitende scheidsrechter Maneschijn zag er geen opzet in. In de fase die daarna volgde wist D.O.S. Kampen zich enkele mogelijkheden te creëren. De beste kans was er in de 33e minuut. Een snelle aanval over links met een prima voorzet van Joël Visscher. De kopbal van Matthijs Winters, die zijn 100ste officiële wedstrijd speelde in D.O.S. Kampen 1, ging net voorlangs. Amper drie minuten later had Jorian Wellenberg nog een prima gelegenheid om D.O.S. op gelijke hoogte te brengen, maar de keeper wist de bal net op tijd tot corner te verwerken. In de extra tijd van de eerste helft bezorgde Blauw Geel’55 D.O.S. al de genadeklap. Een lange bal werd door Frank van de Wagen doorgekopt op Jordie Koppenaal, die knap wegdraaide bij zijn directe tegenstander en de bal vervolgens goed binnenschoot. De verdediging van de geelzwarten zag er opnieuw niet doortasten uit.

Na de theepauze probeerde D.O.S. het initiatief naar zich toe te trekken, maar na enkele mogelijkheden, zakte de formatie van Guido Vlierhuis en Nick Karel ver terug. Door goed ingrijpen van Wilco de Vries werd een grotere voorsprong voorkomen. Pas in het laatste kwartier wist D.O.S. zich enigszins te herpakken. Met name door een goede invalbeurt van Rico Westendorp ontstond er bij tijd en wijle enige dreiging, maar de stand bleef ongewijzigd.

Door deze uitslag is D.O.S. Kampen nog niet helemaal zeker van een langer verblijf in de 1e klasse D. Het spelen van P/D wedstrijden behoord nog tot de mogelijkheden. De selectie zal volgende week in de uitwedstrijd tegen HZVV de ruggen nogmaals moeten rechten en tot een aansprekend resultaat moeten zien te komen.

Doelpunten: 8e minuut 0-1 Jordie Koppenaal
45e minuut 0-2 Jordie Koppenaal

Opstelling D.O.S. Kampen: Wilco de Vries, Wim Snippe (39e Maurice Vespignani), Kees van Bruggen, Joël Visscher, Matthijs Winters (65e Rico Westendorp), Jorian Wellenberg, Jorik Schuur, Lenhard de Velde, Rob Kabboord, Daniël van Warven, Emiel Diender (75e Leroy Krijn)