Onmachtig DOS nestelt zich stevig op laatste plaats

dos

Door: Hardy Wellenberg

 

Wie na het echec in de stadsderby tegen KHC nog enige hoop had dat de equipe van Vlierhuis en Karel zich in de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede wist op te richten en de negatieve reeks zou weten te doorbreken door te winnen van de Enschedeërs, kwam zaterdag van een koude koffie thuis.

Een ongeïnspireerd DOS Kampen, dat zich gezien het vertoonde spel volledig leek te hebben verzoend met rechtstreekse degradatie, ging kansloos met 3-0 onderuit, zonder zelf ook maar even de illusie te hebben gehad dat er bij de oosterlingen iets te halen viel. Na afloop kreeg Guido Vlierhuis bij wijze van ludieke actie door een bestuurder van Sparta, een rode lantaarn uitgereikt, een gebaar dat symbolisch lijkt te gaan worden voor een totaal mislukt seizoen. Hoewel er theoretisch nog een kans op het spelen van p/d-wedstrijden bestaat als de laatste vijf wedstrijden alsnog worden gewonnen, heeft iedereen kunnen zien dat er met dit team, dat tot nu toe slechts drie wedstrijden winnend wist af te sluiten, geen potten valt te breken in de eerste klasse D. Berusting in een welhaast onvermijdelijke degradatie naar de tweede klasse, lijkt het enige wat nog rest.

Al in de eerste vijf minuten kreeg Sparta twee goede mogelijkheden de score te openen, maar was niet succesvol. Een klein slippertje van keeper Van de Meer leek Matthijs Winters een mogelijkheid te bieden, maar dit leverde voor DOS niets op. DOS verzuimde voor de zoveelste keer te voetballen en probeerde de aanvallers vooral met lange, hoge ballen te bereiken. Een kansloze missie, nu de grotere en kopsterke Spartanen nagenoeg ieder kopduel wonnen. In de 17e minuut kreeg de thuisploeg een dot van een kans, toen Daan Akkerman Tom Cornelisse aanspeelde en hij vrij door kon op keeper Demi. De inzet van de Spartaan stuiterde vanaf de paal terug het veld in, waar de keeper van DOS de bal kon opvangen.

Tot 9 minuten voor rust wist DOS het aandringende Sparta van scoren af te houden zonder zelf enige kans te creëren, maar in de 36e minuut was het zover. Na balverlies liet Maikel Boelema Martin Wubs op snelheid zijn hielen zien en gaf vanaf rechts de bal goed voor op Daan Akkerman, die de 1-0 intikte.

In de tweede helft een zelfde beeld. Een aandringend Sparta dat verzuimde de kansen af te maken en daarmee DOS voorlopig in leven liet. In de 53e minuut net buiten het zestienmetergebied kreeg Sparta een vrije trap, die door Ferdi Kocoz fraai in de uiterste hoek werd gekruld langs de in de verkeerde hoek staande keeper Loet Loetoer. Na de 2-0 regen de kansen van de thuisploeg zich aaneen, maar kreeg ook DOS enkele kansen en wist Jorik Schuur de linker paal te raken en eindigde een over rechts door Wellenberg opgezette aanval met een voorzet op Rico Westendorp die de bal in de rechter bovenhoek plaatste. Helaas wist de goed keepende Van de Meer deze bal uit het doel te houden.

Uiteindelijk werd het in de 87e minuut 3-0 na een foutieve passing van Matthijs Winters op het middenveld. Een snelle uitbraak van Maikel Boelema over rechts, die de bal wist voor te geven op de over rechts opkomende Tom Cornellisse, werd de bal via zijn borst in het doel gewerkt.

Na deze wedstrijd, waar een van de laatste strohalmen om nog iets te redden van een rampzalig verlopen seizoen niet werd gegrepen, wacht DOS nog een vijftal loodzware wedstrijden die de trouwe DOS-supporter met weinig vertrouwen tegemoet zal zien. De geest lijkt uit de fles en de huidige formatie lijkt het niet meer te kunnen opbrengen om met vechtlust en goed voetbal nog punten te gaan pakken.

Opstelling DOS: Demi Loet Loetoer, Mark Westerhof, Leroy Krijn, Christian van der Worp (46e minuut Maurice Vespignani), Wim Snippe, Jorian Wellenberg, Martin Wubs (65e minuut Rico Westendorp) Matthijs Winters, Jord van der Weerd, Arjan Vorsselman (46e minuut Jorik Schuur), Emiel Diender.

Opstelling Sparta: Bram van de Meer, Maarten Siemerink, Tim Jongman, Tom Cornelisse, Erik Wassens, Daan Akkerman, Danny Reinders, Maikel Boelema, Niek van der Veen, Ferdi Kocoz, Björn Bekkers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*