zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportOnnodig verlies van Go-Ahead bij Bergum

Onnodig verlies van Go-Ahead bij Bergum

-

In de eerste 20 minuten was het voetbal van Go-Ahead en Bergum rommelig en er gebeurde weinig.

Sven Hellendoorn kreeg als enige een kans in de 12e minuut. Zijn schot ging naast. In de 25e minuut werd de ban gebroken door Nico Veldman. Een uitstekende actie van Jarni Koorman ging er aan vooraf. Koorman speelde een verdediger uit op de achterlijn, gaf voor op Nico Veldman en de aanvaller schoot de bal knap met de buitenkant van de voet in de verre hoek, 0-1.

GAK voerde daarna het tempo op en er volgden meerdere corners. Wilbert Wessels was dicht bij de 0-2, maar de doelman wist zijn kopbal uit de hoek te tikken. In de 37e minuut kwam FC Burgum uit het niets op 1-1.

Henny Bouius (ex speler Harkemase Boys) schoot raak. De Friesen waren nauwelijks voor de goal geweest, maar het stond ineens weer gelijk. In de 44e minuut nog een hele grote kans voor Luuc Knul. Hij kon, na een goede steekpass van Wilbert Wessels, alleen voor de keeper vanaf circa 6 meter de bal niet in het doel krijgen. Ruststand 1-1.

In de 1e fase na rust had Go-Ahead Kampen veel balbezit, maar het was lastig door komen tegen een stug FC Burgum dat met man en macht verdedigde. In de 64e minuut moest het raak zijn, maar Luuc Knul schoot de bal vol tegen de paal. GAK was op zoek naar de bevrijdende 1-2, maar uit een corner in de 78e minuut kwam FC Burgum zwaar tegen de verhoudingen in op 2-1. Harmen Vlietstra was de doelpuntenmaker.

De rood-gelen gingen daarna alles of niets spelen. Wilbert Wessels schoot een vrije trap van 18 meter naast en in de 86e minuut werd een inzet van de normaal zo makkelijk scorende spits van de doellijn gehaald. De bal wou er niet meer. Eindstand 2-1.

Aanstaande zaterdag komt koploper ONS Sneek naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Arnoud Koster is terug te vinden op de 1e plaats met 15 punten uit 7 wedstrijden. Afgelopen zaterdag wonnen de mannen uit Sneek met maar liefst 8-0 van Marum. Clubtopscorer is Ruben Eijzenga met 6 doelpunten. Hij scoorde tegen Marum 4 goals. ONS Sneek heeft jarenlang op het hoogste amateurniveau gespeeld, maar het degradeerde meerdere keren in de laatste jaren. Dit seizoen beschikt men over een selectie die mee moet kunnen gaan doen om het kampioenschap.

Een heerlijk affiche Go-Ahead Kampen – ONS Sneek. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten in het voordeel van de mannen uit Sneek. Wel heeft GAK een wedstrijd minder gespeeld. ONS Sneek is in vorm en scoort makkelijk. De rood-gelen zullen zich willen revancheren na de pijnlijke nederlaag in Burgum en zijn thuis sterk tot nu toe dit seizoen. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Venekamp uit Borger. Ik verwacht een absolute kraker met veel doelpunten en twee ploegen die beiden vol voor de overwinning zullen gaan spelen. Dit mag u als supporter en voetballiefhebber absoluut niet missen.