Onverwachte nederlaag Kampenion

Kampenion 1 moest vrijdagavond naar Enschede voor de wedstrijd tegen ENTAC 2, een team dat vooral in eigen huis lastig te verslaan is. En dat bleek: Gert-Jan de Lange, Ton Ringenier en Ivan Hollander kregen het zwaar te verduren.

Op de foto links: Ton Ringenier. ©Gerard Wessels
Op de foto links: Ton Ringenier.
©Gerard Wessels

 

Na het dubbel hielden beide teams elkaar nog in evenwicht. Dat was overigens nipt, want in het dubbel kwamen de Lange en Ringenier uit kansloze positie terug om de partij alsnog in vijf games te winnen.
De eerste drie enkelpartijen bleken een voorbode te vormen voor de rest van de avond. De tegenstanders wisten hun prima vorm (tenminste) vast te houden, terwijl de Kampenaren het deze avond ‘net niet’ hadden.
Kampenion kwam nog wel op voorsprong, maar daarna was de Kamper koek op. Ringenier, die tegen zijn eerste nederlaag in deze competitie aanliep, en De Lange haalden beiden één punt, en samen het dubbel. Hollander, die nog steeds met een blessure kampt, bleef op nul staan.
Team 1 leed dus een duidelijke en verdiende 7 – 3 nederlaag tegen ENTAC. Het is ook weer niet iets om zenuwachtig van te worden. Kampenion gaat met een voorsprong van acht punten de promotiegroep in en het ontvangt de drie achtervolgers alle thuis.

Het eerste jeugdteam van Kampenion dat in de landelijke A-competitie uitkomt, speelde zaterdag thuis tegen HTC 1. Zij deden het beter dan hun grote ‘broers’. Julian Plette, nog steeds ongeslagen, Wim Tillema en Bertin Bos konden na afloop 10 – 0 op het scorebord zetten. Omdat de concurrent verloor staat Kampenion nu zes punten boven de nummer 2. Zaterdag spelen de boys thuis tegen deze concurrent, HBC 1. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden, met waarschijnlijk weer een volle tafeltenniszaal op sportpark De Maten.