-

reflex

Wedstrijdverslag Reflex Dames 1

De dames van Reflex speelden zaterdag wederom tegen VC Sneek. Zowel het tweede als het derde team van Sneek komen dit seizoen uit in de Eerste Divisie. Vorige week kreeg Sneek 3 in eigen huis geen kans maar Sneek 2 maakte het de volleybalsters uit Kampen flink moeilijk. De winst in de spannende vijfsetter was uiteindelijk een prooi voor de Reflexdames.

De Kampenaren begonnen de wedstrijd moeizaam. De thuisspelende ploeg zette de passing van Reflex met een goede service behoorlijk onder druk. Al snel nam de ploeg uit Sneek hierdoor een voorsprong en Reflex keek de gehele eerste set tegen een achterstand aan die niet meer werd goed gemaakt (25-15).

In de tweede set knokte Reflex zich weer terug in de wedstrijd. De pass was nu onder controle en aanvallend werden de benodigde punten gescoord. Dat vertaalde zich in een 24-26 setwinst. De derde set werd echter een kopie van de eerste. De Kampenaren werden passend opnieuw onder druk gezet, waardoor de aanvallers maar moeilijk aanspeelbaar waren. Het tweede team van VC Sneek maakte daar dankbaar gebruik van en won ook de derde set met 25-17.

Opnieuw wist Reflex zich te herpakken. Dankzij een sterke blokkering en onder andere door de mooie service van de goed invallende Kirsten van Lunteren bleef VC Sneek ver achter. De vierde set ging met 25-15 naar reflex, zodat beide teams zich konden opmaken voor een beslissende vijfde set. In die set trok uiteindelijk Reflex aan het langste eind (25-13).

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 13 december om 17.00 uur in de Reflexhal in Kampen. De dames spelen dan tegen de nummer twee van de ranglijst, Dynamo Tubbergen.