HomeRegiosportOok VV Kampen deelde dit weekend de punten

Ook VV Kampen deelde dit weekend de punten

-

Reaal Dronten 1 – VV Kampen 1

Kampen – Zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen Reaal Dronten, de huidige koploper op het programma. Doordat de technische staf van Reaal de administratie niet op orde had begon de wedstrijd 15 min later dan gepland.

voetbal1Na nog geen minuut spelen ontstond de eerste kans voor VV Kampen. Van Moll kreeg de bal voor zijn voeten en leek de 1-0 voor Kampen te gaan maken, maar kreeg de bal niet langs de sluitpost van Reaal Dronten. Deze eerste kans leek een voorbode te zijn geweest voor de resterende 89 minuten van de wedstrijd, nog geen 5 minuten later diende zich de volgende kans aan. De keeper weet echter ook dit schot goed te pareren, waar, bij toeval de bal bij de rechtshalf van Reaal terecht komt. Deze wist de spits te vinden die vervolgens makkelijk de 1-0 voor Reaal wist te scoren.

In dezelfde minuut van de goal diende zich ook een gigantische kans aan op de 2-0 voor Reaal. Dit keer stond de goalie van Kampen op de juiste plek. In deze fase van de wedstrijd was het vooral Kampen dat de bal had en dat het Reaal dwong de lange bal te spelen.

In het laatste kwartier waren er een viertal 100% kansen voor Kampen. De keeper stopte achtereenvolgens doelpogingen van Veger, Van Winsum, Van Moll en Veger. Dat we de rust in gingen met 1-0 was te danken aan de keeper van Reaal, maar toch ook aan de voorhoede van Kampen.
De thee was nog maar net op en de 1-1 stond op het scorebord. Het was Kevin Veger die, op aangeven van Kerwin van Klinken, met een mooie bal de keeper verschalkte en Kampen het verdiende doelpunt gaf.

Na de 1-1 was het Reaal Dronten dat het initiatief overnam en op zoek ging naar de 2-1. Het was dan ook de paal die Kampen behoede voor de achterstand na een snelle uitbraak van Reaal over links, waarbij de vleugelspeler de bal over de keeper leek te lepelen. In de eerste fase van de tweede helft was het Reaal dat er voetballend beter uitzag. Het was de coach die ingreep met het inbrengen van Sabono voor S. ben Mansour.

Op deze manier moest er wat meer ‘gogme’ in het spel van VV Kampen komen. Met Sabono in de ploeg was het inderdaad VV Kampen dat het spel van de eerste helft weer oppikte en opnieuw een aantal malen voor de keeper van Reaal kwam te staan maar dit vergat af te ronden. Het was Van Winsum die tot drie kansen kwam maar er twee op de keeper schoot en een op de paal waarna de bal voor de voeten van Buijs kwam, die in de ploeg was gekomen voor Veger, maar ook Buijs wist het net niet te vinden.

Het laatste woord was aan Reaal, met een schot dat maar net over ging. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel qua doelpunten. Het was Kampen dat zichzelf tekort deed met dit gelijke spel.