zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGoede doelenOpbrengst DICTEE van KAMPEN voor doorontwikkeling educatieve stadswandeling “Alle waarden draaien om”

Opbrengst DICTEE van KAMPEN voor doorontwikkeling educatieve stadswandeling “Alle waarden draaien om”

-

Op 1 juni 2023 heeft Rotary Club Kampen de opbrengst van het DICTEE van KAMPEN officieel overhandigd aan de dames Hester Timmerman en Annelies Rijkhoff van het Stadsarchief in Kampen. Het DICTEE werd op 9 maart 2023 gehouden in de Stadskazerne. De opbrengst bedroeg € 1818,35 en is door het Stadsarchief Kampen besteed aan de doorontwikkeling van de educatieve stadswandeling “Alle waarden draaien om”.

De stadswandeling is uitgewerkt in een werkboek voor scholieren en voert langs plekken die vertellen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Kampen. Het werkboek dankt zijn naam aan de beroemde uitspraak “Alle waarden draaien om” van dr. Kolff in de Tweede Wereldoorlog.

Het werkboek met de stadswandeling is een doorontwikkelde heruitgave van de editie uit 2021. Deze oorspronkelijke uitgave is destijds door het Stadsarchief Kampen voor de jeugd ontwikkeld op verzoek van het 4/5 mei comité. “We zijn blij dat we dankzij Rotary Kampen de kans hebben gekregen het werkboek door te ontwikkelen.” aldus Hester Timmerman en Annelies Rijkhoff van het Stadsarchief Kampen.

Rotaryclub Kampen maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. Rotary International telt 530 districten in 200 landen en geografische gebieden. Rotary is een serviceorganisatie. De leden steunen op verschillende manieren hun medemensen. Dit alles zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldomvattende vriendschapsorganisatie met één visie: Service above Self ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang. Meer informatie over Rotary vindt u op www.rotary.nl/help

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen