Open dag de Stadskazerne!

stadskazerne

Gratis rondleiding en kennismaken met de instellingen

Op 12 september tussen 10.00 en 17.00 uur is er een open dag in de Stadskazerne! Er zijn rondleidingen (om 11.00, 14.00 en 15.30 uur) en instellingen geven informatie en antwoord op vragen. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis en de koffie staat klaar!

vanheutzDe Stadskazerne begint steeds meer te lijken op hoe het er straks uit gaat zien. Er zijn al wanden gestuukt, sommige plafonds zijn gespoten, vloeren zijn gestort en kolommen zijn voorbehandeld met brandwerende verf. Een groot aantal stenen muren zijn weer tevoorschijn gehaald en blijven onbehandeld. Hier en daar heeft het bouwbedrijf metalen strips in de stenen muren bevestigd, om ze te verstevigen.

De Stadskazerne
De Stadskazerne; het nieuwe maatschappelijk, historisch en cultureel kenniscentrum van Kampen. De Bibliotheek, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de gemeentelijke archeoloog, Historische vereniging ‘Jan van Arkel’ en diverse andere maatschappelijke, erfgoed- en cultuurspelers in Kampen vestigen zich in het voorjaar van 2016 in de historische Van Heutszkazerne. De Stadskazerne wil een nieuw podium zijn voor ontmoeting, verbinding, educatie en debat.
De Stadskazerne bestaat al, maar aan het pand wordt nog volop gebouwd.
De bewoners van de Stadskazerne zullen hun intrek nemen in verschillende ruimten in het historische pand. U kunt hier boeken en andere media lezen, bekijken en/of lenen; archieven, foto’s, kaarten en andere schatten uit het archief bekijken en onderzoeken; lezingen, workshops en maatschappelijke, historische of culturele bijeenkomsten bijwonen. Ook de archeologische vondsten zullen worden ondergebracht in de (archief)bewaarplaats, evenals enkele kunstschatten van het Stedelijk Museum Kampen.

Een korte terugblik
In december 2013 werd het zogenaamde ‘cultuurcluster Van Heutsz’ omgedoopt tot ‘de Stadskazerne’. Deze nieuwe naam is tegelijkertijd een historische naam, want de kazerne heette zo voordat het de Van Heutszkazerne werd.
In februari 2014 werd de huurovereenkomst tussen Delta Wonen en de gemeente Kampen ondertekend. Daarna is er gestart met de gedeeltelijke sloop en verbouw van het interieur van de kazerne. Ook de oude exercitieloods is grotendeels gesloopt. Op deze plek wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe archiefbewaarplaats voor het Stadsarchief Kampen. Het streven is om de Stadskazerne in het voorjaar van 2016 officieel te openen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*