Open huis bij Ventura

Op zaterdag 6 september houdt Ventura van 10.00 tot 13.00 uur Open Huis. Op deze dag laat Ventura zien waar zij allemaal voor staat. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij de techniekafdeling (decorbouw), in het naaiatelier van de kostuumgroep, op de kledingverhuurzolder en bij de grime. Een goede kans voor hen die vrijwilliger willen worden bij Ventura, om eens een kijkje achter de schermen te nemen. Maar ook gewoon geïnteresseerden zijn van harte welkom aan de Noordweg 92 in Kampen.

Mensen die dat willen kunnen door de afdeling grime professioneel worden opgemaakt, al dan niet in een van te voren uitgezocht kostuum, om daarna door vakfotograaf Marcel Brienne op de foto te worden gezet. Deze foto wordt per email toegestuurd.

Voor de jeugd worden er doorlopend workshops gegeven in spel, zang en dans. De workshops worden gegeven door Ventura’s eigen vakkundige docenten. Kinderen kunnen dan proeven wat er allemaal bij komt kijken voordat je een musicalster bent. Als afsluiter van de dag zal de volwassenen Theatergroep ‘Avontura’ een kort optreden verzorgen.

venturafoto

Wat is Ventura?
Stichting Jeugdtheater Ventura (opgericht in 1996) biedt jongeren van 5 tot en met 18 jaar sociaal en vormend jeugdtheater waarbij de nadruk ligt op musical. De lessen bestaan uit zowel spel, dans als zang en worden uiteindelijk geïntegreerd tot minimaal twee presentaties gedurende het cursusjaar.

De musicalschool bestaat momenteel uit 20 klassen. Zij krijgen les in de disciplines spel, dans en zang van professionele docenten die over ruime ervaring beschikken als docent drama, dans en/of zang. Naast het doceren zijn zij bekwaam in het regisseren, choreograferen en/of zijn ze actief in het theater.

Volwassenen kunnen terecht in de ‘Volwassenen Groep Muziektheater’. Commerciële optredens worden verzorgd door de showmusicalklas.Zij brengen medleys van diverse bekende musicals. De groep bestaat uit jongeren en volwassenen.

De leerlingen krijgen gedurende het cursusjaar minimaal 2 keer de gelegenheid om de opgedane vaardigheden aan publiek te tonen. Dit gebeurt allereerst tijdens ‘Kerst In oud Kampen’, een groot tweedaags theaterfestival in nostalgische sfeer in de binnenstad van Kampen (zie: www.kerstinoudkampen.nl). Hiervan is Ventura initiatiefnemer en organisator.

Aan het einde van het cursusjaar is er standaard een eindpresentatie voor familie en vrienden van de leerlingen en overige belangstellenden. Deze presentatie vindt plaats in de Stadsgehoorzaal in van Kampen. Ventura streeft ernaar om regelmatig een grote productie op de planken te brengen. Het beleid van Ventura is er op gericht vooral laagdrempelig blijven om zodoende ieder kind de kans te geven lessen te volgen. Dat wil zeggen, om toegelaten te worden tot de lessen is geen ervaring vereist. Ook wil Ventura voor de leerling die door wil stromen naar een vooropleiding dans of musical de mogelijkheid bieden om hiervoor voldoende ervaring op te doen.

Voor leerlingen in de leeftijd van 8-12 die wat meer in hun mars hebben en ook extra tijd aan toneel willen besteden is er daarom de speciale theaterklas. Hiervoor dienen de kinderen auditie te doen en geldt als voorwaarde dat zij de reguliere musicalklas lessen volgen.

Voor leerlingen die boven gemiddeld presteren in de reguliere musicalklas bestaat de mogelijkheid om na auditie toegelaten te worden tot de musical plus klassen.

Tevens verzorgt Ventura lessen streetjazz. Door extra lessen dans aan te bieden wil Ventura zich breder profileren en die leerlingen die meer aan dans willen werken de kans bieden een stapje verder te komen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*