Open Monumentendag 2015 in teken van kunst en ambacht

De Open Monumentendag vindt in 2015 plaats op zaterdag 12 september. Het thema is dit jaar ‘Kunst en Ambacht’. Er is tijdens Open Monumentendag speciale aandacht voor monumenten, locaties en activiteiten die met dit thema te maken hebben. In de gemeente Kampen zetten veel monumenten hun deuren open voor het publiek. Zo is het mogelijk een bezoek te brengen aan de Stadsboerderij, de Stadskazerne of het Stadsziekenhuis. Ook in IJsselmuiden, Wilsum, Zalk en op Kampereiland vinden activiteiten plaats.
Brochure

Speciaal voor Open Monumentendag is een brochure ontwikkeld. Daarin zijn alle monumenten en activiteiten vermeld die tijdens Open Monumentendag zijn te bezoeken. De brochure wordt begin september huis-aan-huis verspreid in de gemeente Kampen. U kunt de brochure ook downloaden via www.stad.kampen.nl/evenementen.
Kunst en Ambacht

Het thema van de Open Monumentendag 2015 is ‘Kunst en Ambacht’. Van glas-in-lood tot orgelmuziek, van tegeltableaus tot metselwerk, kunst en ambacht zijn onlosmakelijk verbonden met de Kamper monumenten. In de stad en op de Koggewerf worden oude ambachten getoond en in de molens en gemalen is eeuwenoude techniek te bewonderen. Ook zijn er diverse kunstexposities in monumentale panden. Bekijk het programma en laat u inspireren!
Speurneuzenkaart

Speciaal voor de kinderen is de Speurneuzenkaart ontwikkeld. Ontdek de antwoorden op alle vragen door goed rond te kijken in en om de gemarkeerde monumenten. Op vertoon van de ingevulde speurneuzenkaart ontvangen kinderen een leuk presentje. De Speurneuzenkaart is tijdens Open Monumentendag gratis op te halen bij het Stedelijk Museum.
Reismogelijkheden

Bezoekers van Open Monumentendag kunnen op eigen gelegenheid de verschillende locaties bezoeken. Zowel in de binnenstad van Kampen als in het buitengebied zijn talloze wandel- en fietsroutes aanwezig. Routes zijn verkrijgbaar bij Tourist Infopunt Kampen. Bezoekers kunnen ook gebruikmaken van de verschillende vervoersmogelijkheden. Zo rijdt in de binnenstad van Kampen de hele dag een treintje. Ook een bezoek aan ’s-Heerenbroek en Zalk is makkelijk te combineren met het Zalker voetveer. Op vertoon van de Open Monumentendag brochure is het mogelijk om de IJssel deze dag met het Zalker voetveer gratis over te steken.
Wandeling langs verlichte monumenten

U kunt Kampen ook op een andere manier ontdekken. In de avond wordt een wandeltocht gehouden, waarbij Theo van Mierlo u langs nieuwe en bestaande projecten van Stichting Lichtstad Kampen leidt. De tocht start om 21.00 uur bij de Botermarkt in Kampen.

Ook cultuurZIEN organiseert een speciale stadswandeling tijdens Open Monumentendag


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*