Openluchttoneel Kampereiland

Kampereiland - openluchttoneel

 

De Oranjevereniging Kampereiland bestaat 70 jaar en dus is het weer tijd voor het grootse Openluchttoneel. Want zoals in elk jubileumjaar, verhuist het jaarlijkse toneel dan van de stadsgehoorzaal naar de buitenlucht.

Van 10 tot en met 12 september vormt de terp van de Museumboerderij Kampereiland het decor voor een nieuw prachtstuk. Deze keer met een lach, een traan en een serieus thema: WATER!.

WATER! is een voorstelling voor het hele gezin. De verhalen zijn soms spannend en aangrijpend maar op andere momenten weer heel licht en komisch. Het volledig fictieve stuk verbindt het verleden van de stormvloed van 1825 in vier bedrijven met het heden. Centraal staan de verschillende pachters van een oude Kampereilander boerderij die er door de eeuwen heen letterlijk door weer en wind een goed bestaan trachten op te bouwen. Het gaat om diverse families die aanvankelijk geen verbintenis met elkaar lijken te hebben, totdat een journaliste in 2015 een merkwaardige ontdekking doet. Dan blijkt dat het water op Kampereiland diepe sporen heeft getrokken in het leven van zijn bewoners.

In de rustieke sfeer van de monumentale Museumboerderij Kampereiland Erf29 belooft het openlucht toneel ook visueel een waar spektakelstuk te worden. Met een prachtige lasershow wordt gesimuleerd hoe het wassende water tijdens de stormvloed het Kampereiland overspoeld. Het Openluchttoneel staat onder professionele regie van de Kamper regisseur Albert Ballast en er verschijnen een kleine twintig leden van de Oranjevereniging Kampereiland ten tonele. Dat zijn stuk voor stuk talentvolle of doorgewinterde toneelspelers, want toneelspelen zit de leden van de Oranjevereniging in het bloed.

De voorstellingen vinden van 10 tot en met 12 september plaats vanaf 20.00 uur bij de Museumboerderij aan de Heultjesweg 31. Elke avond kunnen maar liefst 600 toeschouwers het stuk bewonderen. Daartoe wordt een gigantische tribune opgebouwd aan de voet van de terpboerderij.

Tickets
Kinderen en leden van de Oranjevereniging betalen € 5,- en niet-leden € 15,-. De tickets zijn te bestellen bij Arwim van der Linde (06-38063774) of via oranjeverenigingkampereiland@hotmail.com. Er zijn tevens kaarten verkrijgbaar in de kraam van Boerderijwinkel ’t Rechterveld . Die staat op vrijdagen bij de hoofdingang van winkelcentrum Penningkruid te Kampen en op donderdagen aan het Markeresplein in IJsselmuiden.

foto:www.kampereiland.nl
foto:www.kampereiland.nl

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*