Opkomst vriendinnendag boven verwachting, meidenvoetbal in de lift.

Een doorslaand succes. Zo beschouwt Go-Ahead Kampen de vriendinnendag van het afgelopen weekeinde. Sportpark Middenwetering werd vrijdagavond namelijk overspoeld met voetbalmeiden. Opnieuw een signaal dat meidenvoetbal steeds meer in de lift zit.

Vriendinnendag3 Vriendinnendag2

 

De opkomst van de vriendinnendag overtrof volgens de organisatie alle verwachtingen. Maar liefst zeventig meiden deden mee aan de diverse oefeningen en partijvormen. Daaronder dertig nieuwe gezichten voor wie de vriendinnendag een aangename kennismaking betekende met het voetbal bij Go-Ahead Kampen. Uit de overweldigende opkomst blijkt wel hoe populair het meidenvoetbal aan het worden is. “Bij onze vereniging merken we dat maar al te goed. Volgend seizoen zijn zullen vijf meidenteams actief zijn. Niet eerder waren zoveel meidenteams bij Go Ahead actief. En we verwachten dat het aantal teams zal blijven toenemen”, aldus coördinator Harry Bakker.
In een bomvolle kantine vol meiden werden na afloop van het evenement de prijzen uitgereikt. Individuele winnaars waren Silke Dijkstra, Estelle Willems, Noreen van Marle en Yara Ahmad. De teamprijs werd gewonnen door het team Paris Saint Germain.

Vriendinnendag1