Opnieuw grote zege voor DOS Kampen

Na de geweldige seizoenstart met overwinningen tegen IJVV en DZSV was het zaak om tegen het stugge en fysieke Den Ham het momentum te behouden. In die opzet slaagde het team van Han Hanekamp uiteindelijk glansrijk. Den Ham toonde zich een uiterst taaie tegenstander maar een paar spaarzame foutjes werden genadeloos afgestraft door de geelzwarten.

logo_doskampen2
DOS begon sterk aan de wedstrijd en liet direct zijn aanvallende intenties zien. Den Ham was echter niet snel van de wijs te brengen en al snel ontpopte zich een interessante en open strijd. Beide kampen kwamen een aantal keren dreigend voor het doel. Thuisploeg Den Ham moest het hierbij vooral hebben van standaardsituaties terwijl DOS juist veelvuldig via combinaties de zijkanten opzocht. Beide ploegen misten echter wat finesse en fortuin voor het doel om de ban te breken.
Na een half uur spelen kreeg thuisploeg Den Ham een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De spits van Den Ham draaide handig weg bij Martijn Barneveld en verschafte zichzelf zodoende een vrije doortocht naar het doel van Roy van Dijk. Deze bleef echter ijzig koel en plukte de bal simpel voor de voeten van de tegenstander weg. Een paar minuten later had de sluitpost van Den Ham ook een hoofdrol, zij het in dit geval in negatieve zin. Een listige lobpass van Ziyech werd losgelaten en vervolgens was Knul er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten. In het restant van de gelijk opgaande eerste helft kreeg Diender nog een goede kopkans maar de keeper was dit keer wel alert en dus was 0-1 ook de ruststand.

Direct na rust ontvouwde zich een dubieuze situatie. Tom Diender werd diep gestuurd en leek op weg naar de 0-2 maar er klonk een fluitsignaal voor buitenspel. De concentratie was even weg en enkele seconden en een lange vrije trap later lag de bal aan de andere kant van het veld achter Roy van Dijk in het net. DOS liet zich niet van de wijs brengen en zocht direct weer de aanval. Het had echter opnieuw de hulp nodig van een “Hammer” om op voorsprong te komen. Een voorzet van links werd namelijk door een verdediger van de thuisploeg langs zijn keeper getikt en zo stond DOS al snel weer voor.
De hernieuwde voorsprong leek Den Ham meer energie te geven dan DOS want even was er een fase waarin de thuisploeg de overhand had. Dat kwam ook doordat de geelzwarten te veel slordig balverlies leden. Het leverde geen uitgespeelde kansen op voor de thuisploeg maar wel een aardige barrage aan vrije trappen en hoekschoppen waarbij men de lange mensen in stelling kon brengen. Die bleken vaak ook aardig gevaarlijk te zijn, te meer daar sommige koppers niet goed afgedekt werden door de defensie van DOS.

Aan de overzijde gaf de keeper van Den Ham opnieuw een cadeautje weg door de bal zo in de voeten te spelen van Ziyech maar zijn lob ging net langs de verkeerde kant van de paal. Even later werd de bevrijdende 1-3 alsnog op het scorebord gebracht. Balverlies van de thuisploeg rond de eigen 16 werd door DOS via Beuling en Ziyech razendsnel uitgebuit en zo verdubbelde marge een kwartier voor tijd.
Na de derde tegengoal was de weerstand van het lastige en hard werkende Den Ham gebroken. Het bleek de opmaat voor een slotfase waarin DOS de score nog verder opvoerde. Eerst was het Beuling die zijn naam na een slimme pass van Diender op het scorebord bracht en in de absolute slotfase was het opnieuw Diender die een doelpunt in zou luiden. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en gaf de bal voor vanaf links. Een verdediger van Den Ham maakte hands in een poging de bal te stoppen en dus stond Ziyech achter de bal voor het slotakkoord. Hij schoot de bal met overtuiging in de hoek en dus was de 1-5 een feit.

Enige smet op deze wedstrijd was het uitvallen van Patrick Bastiaan die bij een ongelukkige situatie door teamgenoot Wim Snippe hard op de enkels werd geraakt. Hij zal er dus hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn als DOS volgende week in eigen huis de reeks voort zal proberen te zetten tegen WVF, dat zelf een dramatisch seizoenstart kent. Iedereen is alvast van harte welkom om deze wedstrijd, die om 15:00 uur begint, bij te wonen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673