Opwekkingskoor Hodaya heeft reden voor een feestje.

Hodaya

Door Niek Teune

IJSSELMUIDEN – Opwekkingskoor Hodaya uit IJsselmuiden herdenkt dit jaar haar 5-jarig bestaan. Het jubileum wordt gevierd met een concert, wat op woensdag 17 december aanstaande plaats zal vinden. Naast het koor zal ook de Country Trail Band een muzikale invulling aan de avond geven.

CTB 2013 met Astrid

Waar het koor in 2009 door een aantal enthousiastelingen werd opgericht, is het in vijf jaar uitgegroeid tot een gepassioneerde groep van ongeveer zeventig mensen. ‘Ons koor bestaat uit zowel mannen als vrouwen uit Kampen, IJsselmuiden, Genemuiden en Hasselt. Door middel van onze zang, willen wij het geloof uitdragen’, aldus bestuurslid Henrike Steen Redeker. ‘Wat dat betreft past de naam ‘Hodaya’ ook heel goed bij het koor. Het is een Hebreeuws woord, dat ‘Prijst God’ als betekenis heeft. Het is precies datgene wat wij willen doen.’

Ons repertoire bestaat uit diverse meerstemmige opwekkingsliederen. We zingen zowel in het Nederlands als in het Engels. Samen met onze dirigent, Ria van Dijkhorst, repeteren we eens in de twee weken in Hervormde Gemeente De Hoeksteen te IJsselmuiden. Sinds kort is Niels Noordstra daar ook bij, want hij begeleidt ons koor met pianospel’, aldus Steen Redeker.

De Hoeksteen zal ook het decor vormen van het jubileumconcert. Naast Hodaya verschijnt ook de Country Trail Band op het podium. ‘Voormalig voorzitter Jaap Heldoorn zag hen tijdens een evenement in Genemuiden spelen. Hij was direct enthousiast over de band en zou ze dolgraag op ons jubileumconcert willen zien spelen. Voor hem gaat er dus een wens in vervulling. De bezoekers kunnen van hen Amerikaanse gospelmuziek verwachten, maar de band speelt normaliter ook Nederlandstalige nummers. Daarnaast is er ook een samenspel tussen ons koor en de Country Trail Band’, vertelt Steen Redeker. ‘Mensen die nog meer van de band willen horen, kunnen in de pauze een cd kopen. Na het concert is er de mogelijkheid om na te borrelen. We verwachten een prachtig feest!’

Het jubileumconcert zal op woensdagavond 17 december plaatsvinden. U kunt vanaf 19:00 uur naar binnen, waarna het concert om 19:30 uur zal starten. Volwassenen betalen voor een kaartje € 5,00 per persoon, terwijl kinderen tot en met 12 jaar voor € 3,50 per persoon kunnen genieten van de concertavond. Kaarten kunnen op de avond zelf worden gekocht, maar zijn ook te bestellen via info@gilbere.nl.

U bent allen van harte welkom!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*