Oranje: ‘Nieuwe mars opgedragen aan Klaas van Dijk’

Oranje - Klaas - Wilbert

IJsselmuiden – Show en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden heeft zich ingeschreven voor het WMC (Wereld Muziek Concours) deze vinden één keer in de 4 jaar plaats. Het WMC wordt gehouden van 9 t/m 30 juli 2017 in het Parkstad stadion te Kerkrade.

Onlangs kreeg Oranje de bevestiging toegelaten te zijn voor de wedstrijden van het WMC 2017. Oranje heeft zich ingeschreven voor 2 onderdelen, namelijk aan de Marswedstrijden in de World division en aan de Showwedstrijden in de 1st division.

Mars en Show
Op 23 april a.s. presenteert Oranje haar nieuwste showproduct Concert’O. Deze presentatie vindt plaats op het hoofdveld van voetbalvereniging Y.V.V. en de toegang is gratis. Aanvang 17.00uur. Met deze show zal Oranje ook gaan deelnemen tijdens het WMC. U wordt hier allen van harte voor uitgenodigd.

Voor de deelname aan de mars wedstrijden heeft de commissie een nieuwe mars laten schrijven. Componist en Arrangeur John Blanken heeft de opdracht gekregen om een speciale, totaal nieuwe mars voor Oranje te schrijven. De nieuwe mars gaat ‘Merlettes d’Honneur’ heten, een eerbetoon aan IJsselmuiden. De mars dankt haar titel aan het gemeentewapen van de voormalige gemeente IJsselmuiden. ‘Merlettes d’Honneur’ is hier een directe verwijzing naar ‘Eerbetoon aan de maarlen’.

Op dinsdag 22 maart is de eerste partituur van ‘Merlettes d’Honneur’ uitgereikt aan Klaas van Dijk. Klaas was tot 2015 tambour-maître van het A-orkest en werd in 2015 voor zijn verdienstelijkheden benoemd tot erelid. Om Klaas nog iets speciaals mee te geven heeft de WMC commissie besloten de WMC2017-mars aan hem op te dragen. Klaas maakt onderdeel uit van het instructieteam en zal dan ook nauw betrokken zijn in aanloop naar dit prestigieuze evenement. ‘Hij ziet er naar uit om aan het werk te gaan met de leden tot het hoogst haalbare eindresultaat’ aldus Klaas van Dijk.