Orgelconcert Everhard Zwart in Kampen

Het is een goede traditie geworden dat door organist Everhard Zwart het zomer-concertseizoen wordt afgesloten met een groots orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Dit jaar is dit op zaterdag 5 september. Het programma biedt een aantal bijzondere orgelwerken, zoals Sonate 1 van Alexandre Guilmant; Choral I van César Franck en de imposante Sonate Eroica van Joseph Jongen.

In mei dit jaar was Everhard Zwart ook te beluisteren in de Bovenkerk. Hij gaf toen een concert ter gelegenheid van de 90-ste geboortedag van zijn vader Willem Hendrik Zwart. Dit concert werd massaal bezocht en de reacties waren overweldigend. Vol enthousiasme wordt uitgekeken naar het concert op 5 september. Aanvang 20.00 uur. Toegang € 8,00, kinderen tot 12 jaar € 5,00. De kerk is vanaf 19.30 uur open.Everhard Zwart

Everhard Zwart gaf in de zomer van 1979 zijn eerste officiële orgelconcert. In de daarop volgende jaren groeide het aantal concerten uit tot een volwaardige internationale concertpraktijk. Voor zijn bijzondere verdiensten in binnen- en buitenland ontving hij in 2008 een Koninklijke onderscheiding en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en voor zijn grote inzet voor de Franse Orgelcultuur werd hij in 2009 onderscheiden met de zilveren medaille van het “Societe Arts-Sciences-Lettres” te Parijs.

Everhard Zwart heeft zijn internationale bekendheid mede te danken aan zijn zeer brede repertoire. Zijn voorliefde gaat uit naar de Frans romantische orgelliteratuur van o.a. Widor, Vierne, Guilmant, Franck; daarnaast is hij een majestueus vertolker van Bach, Reger, Liszt en andere beroemde componisten zoals Händel of Mendelssohn en de meer eigentijdse Andriessen. Deze veelzijdigheid is zijn handelsmerk geworden. Er verschenen in de afgelopen jaren diverse Cd’s en Everhard Zwart was de allereerst Nederlandse organist waarvan een DVD verscheen. De meeste discs zijn al jaren uitverkocht, maar vorig jaar verscheen een jubileum box met 3 Cd’s met de hoogtepunten van de eerdere uitgaven.

Meer informatie is te vinden op www.everhardzwart.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*