Oude verhalen IJsseldelta herleven op Koggewerf

De Sprooksprekers van de Kamper kogge trakteren bezoekers van de Koggewerf in Kampen tijdens het Gebiedsfestival IJsseldelta op zaterdag 3 oktober op een reeks spannende oude sagen en legenden uit deze regio.

Vertellers Kees Hardeman, Reijer van ’t Hul, Ina Hup en Cathien Steen hebben de verhalen, die vroeger in deze streek werden verteld op de lange, donkere winteravonden, nieuw leven ingeblazen. Zij laten hun luisteraars onder andere de drooglegging van de Zuiderzee en het ontstaan van De Riete meebeleven, een geruchtmakend oproer in Grafhorst ervaren, kennismaken met een opzienbarende vreemdeling in Wilsum, het goed bewaarde geheim van het verzonken klooster in Elburg ontrafelen, huiveren om de vloek van Nagele en lachen om ’t Klumpie.

Enkele verhalen worden verteld in streektaal. De Sprooksprekers zijn te beluisteren om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.00 uur in het Verteltheater. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor de Kamper kogge is altijd welkom. Wie wil, kan die dag (van 10.00 tot 17.00 uur) ook een kijkje nemen aan boord van de Kamper kogge en in de expositieruimte op de Koggewerf (Havenweg 7 in Kampen).

De Kamper kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. De vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen. Meer informatie: kamper-kogge.nl, of volg ons op facebook.com/kamperkogge.

Het IJsseldeltafestival, een initiatief van Nationaal Landschap IJsseldelta, staat in het teken van ontdekken en beleven van de IJsseldelta met onder andere fiets-, wandel- en vaaractiviteiten voor jong en oud. Meer informatie: gebiedsfestivalijsseldelta.nl.

Sprookverhalen


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*