vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportOvertuigende zege DOS korfbal

Overtuigende zege DOS korfbal

-

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben een overtuigende zege behaald op ZKV. Vooral de Kamper dames waren niet te stuiten en scoorden samen eenentwintig keer. De ploeg uit Zaandam werd met een duidelijke 32-20 nederlaag naar huis gestuurd.

Presteren op niveau is vaak afhankelijk van een brede selectie. Met acht goede spelers kom je er niet. Dat werd zaterdag in sporthal De Reeve weer eens heel duidelijk. ZKV miste drie basisspelers en kon met drie invallers niet haar normale niveau halen. De ploeg uit Zaandam wisselde sterke aanvallen af met merkwaardig balverlies, vaak als gevolg van miscommunicatie binnen het vak.
Bij DOS speelde Wesley Doorn op de plek van de geschorste Lewerissa. Dat was zeker geen verzwakking van het Kamper team. Doorn speelde de hele wedstrijd samen met vakgenoot Camiel van Keulen uitsluitend in dienst van het vak en mede daardoor kon het sterke dameskoppel Nynke Links – Linda van Keulen meermalen in stelling worden gebracht. Dit damesduo was goed voor liefst veertien treffers. Links, topscoorster met acht treffers, was bescheiden over haar belangrijke rol: “We doen het echt met het vak. Nu kon ik vaak profiteren van de ruimte die de anderen maakten. Volgende keer scoort een andere speler weer meer. Maar ja, de ballen gingen er wel lekker in.” Links had halverwege de eerste helft al vier keer gescoord, allemaal van afstand en allemaal van achter de korf.
In het andere vak profiteerde vooral Iris van Bruggen dankbaar van de aandacht, die uitging naar puntspeler Matthijs Bastiaan, goed voor vijf rake schoten. Terwijl rebounder André Beens en spelverdeelster Esther Hamberg zich het vuur uit de sloffen sjouwden voor Bastiaan, was Van Bruggen vooral van de halve afstand gevaarlijk. Na elke rebound kon ze in stelling worden gebracht. Daarnaast wist Hamberg haar tegenstandster aan zich te binden, waardoor Van Bruggen steeds in de één tegen één terecht kwam. In dat duel kon ze excelleren en dat leverde zeven doelpunten op.

Vanaf het begin was duidelijk dat de punten in Kampen zouden blijven. Na drie minuten stond het 2-2 en vanaf dat moment was DOS de bovenliggende partij. Bij rust was het verschil vijf doelpunten, 17-12, en wist ZKV dat het voor een onmogelijke opgave stond.
De Zaandamse ploeg dacht na rust misschien nog even aan een beter resultaat, maar DOS scoorde in de eerste acht minuten zeven keer en daarmee was de wedstrijd wel beslist: 24-13. Trainer Jan Wiegers kon rustig achterover leunen en liet in de slotfase nog vier bankzitters invallen. Die vele wisselingen kwamen het spel niet echt ten goede, maar daar maalde niemand om. Het enige wat het publiek interesseerde was of het jonge talent Ynze Steen zijn eerste doelpunt in het eerste team kon maken. Dat lukte twee minuten voor tijd met een mooi afstandschot. Toen het strak en goed leidende scheidsrechtersduo Bakker / Van Driel voor het laatst floot, stond het scorebord op 32-20.
Wiegers: “Bij vlagen hebben we goed gespeeld. Deze overwinning hadden we ook wel nodig na de kater van vorige week. Als iedereen bereid is om in dienst van elkaar te spelen, dan kunnen we veel. Dat zag je vandaag terug.”

Doelpunten DOS: Nynke Links 8x, Iris van Bruggen 7x, Linda van Keulen 6x, Matthijs Bastiaan 5x, Camiel van Keulen 4, André Beens en Ynze Steen 1x