HomeRegiosportPEC ZWOLLE BELOFTEN 2-1 GO-AHEAD KAMPEN !!

PEC ZWOLLE BELOFTEN 2-1 GO-AHEAD KAMPEN !!

9e min 1-0 PEC Zwolle – 12e min 2-0 PEC Zwolle – 83e min 2-1 Vincent Bilanovic

Demi Loet-Loetoer
Muslu Nalbantoglu / Andre Timmerman / Jeroen van den Bosch / Momen Mohammed
Nick van der Kooi / Nick Bakker / Kaan Ozcan
Madih Doufikar / Roberto Doufikar / Hussein Raza

Kowet trad vanavond aan zonder 8 basisspelers: Jasper Fix, Edwin Starke, Mark Koomen, Sander Morren, Yoshua van Marle, Hicham Ziyech, Jurrian Zandbergen waren er niet bij. Een aantal hadden last van griep en de overige spelers kregen rust ivm kleine pijntjes. Dit gemis was in de 1e helft goed te zien. De beloften van PEC waren heer en meester in de beginfase. Binnen 12 minuten stond het al 2-0. In de 9e min eerst een goede steekpass door het centrum, waarna de bal uitstekend in de linker onderhoek werd binnen geschoten en 3 minuten later kwam Narsingh goed langs Momen Mohammed, gaf de bal voor en de spits van de beloften van PEC kon simpel binnen schieten. Het leek een dramatische avond te gaan worden voor de rood gelen. Niks was echter minder waar. Go-Ahead kwam beter in de wedstrijd en in de 22e min leek het 2-1 te gaan worden toen Hussein Raza alleen op de doelman af ging. Hij schoot, maar de keeper raakte de bal met de handen buiten het strafschopgebied. Ipv een rode kaart gaf arbiter Wilco Jansen een gele kaart, onbegrijpelijk !! Uit de daarop volgende vrije trap schoot Madih Doufikar over. Na 27 minuten was dezelfde Madih dicht bij de aansluitingstreffer. Kaan Ozcan gaf een goede steekpass op Madih, maar de doelman redde knap. Rust 2-0.

Na rust was het spelbeeld minder aantrekkelijk. PEC Zwolle geloofde het wel en Kowet had de zaakjes een stuk beter op orde. In de 57e min kwamen Vincent Bilanovic, Ben Hofstra en Nick Hendriks in het veld en even later ook nog Gerben Hamer. Tot aan de 75e min waren er geen kansen te noteren voor beide doelen. Een individuele actie van Vincent was de aanleiding voor een mooie kans voor Gerben Hamer. Helaas schoot hij tegen de buitenkant van de paal. In de 83e min dan toch de aansluitingstreffer. Madih Doufikar snelde langs ze tegenstander, gaf voor en Vincent knikte de bal binnen, 2-1. Verder kwamen de rood gelen niet meer en zo eindigde dit oefenduel in een nipte overwinning voor de beloften van PEC Zwolle.

A.s zaterdag speelt Go Ahead wederom een oefenwedstrijd. Dan ontvangen ze op sportpark Middenwetering NSC uit Nijkerk, aanvang 15.00 uur.