Pieter-Jan Belder speelt Goldberg Variaties in De Burgwal

De Burgwal is het voormalige kerkgebouw Burgwal 60 te Kampen. Het gebouw heeft een transformatie ondergaan na de recente herinrichting van kerkzaal naar Huis van Muziek en Verdieping.
Een inspirerende naam die de Stichting Kampen Cultuur aangegrepen heeft daar muzikale activiteiten te organiseren die recht doen aan de ontstane ruime akoestiek. Voor de zomer liet het Kampen Boys Choir zich daar horen met voornamelijk individuele prestaties.

Voor 10 september a.s. staat een bijzonder concert op het programma. Dan zal de klavecinist Pieter-Jan Belder de Goldberg Variaties BWV 988 van Johann Sebastian Bach vertolken.
Belder is een veelzijdig musicus, is zowel klavecinist als blokfluitist en for-tepiano speler.

De naam Goldberg Variationen is niet van Bach maar verbonden met de naam van de eerste speler Gottlieb Goldberg. Hij moest vanaf het jaar van ontstaan (1741) de variaties als slaapmiddel voor zijn Saksische broodheer spelen.

De muziekliefhebber die het concert van Pieter-Jan Belder op 10 september in De Burgwal, aanvang 20.00 uur bijwoont, zal er zeker niet bij in slaap vallen.

De dertig variaties en bijbehorende canons, gebaseerd op de baslijn van een Aria vormen een magische, vaak ook virtuoze compositie.
Tickets à € 15,- verkrijgbaar via www.KampenBoysChoir.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*