Politie zoekt getuigen van poging moord/doodslag in Kampen

Verkeersongeval leidt tot onenigheid tussen bestuurders

Op vrijdag 24 juni 2016 omstreeks 15.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een conflict in het verkeer op de Rolklaver in Kampen. De gealarmeerde agenten werden aangesproken door een 23-jarige scooterrijder en een 42-jarige automobilist (beiden uit Kampen).

De 23-jarige man deed aangifte van poging zware mishandeling en/of poging doodslag. Volgens hem heeft de 42-jarige automobilist hem opzettelijk aangereden. De agenten zagen dat de scooter behoorlijk beschadigd was. Deze zat vast onder de auto die was bestuurd door de 42-jarige man. De auto was tegen de achterzijde van de scooter gereden. De politie heeft de automobilist aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zwolle. Hij is in verzekering gesteld en wordt vandaag nader gehoord. De 23-jarig scooterrijder is ter plaatse onderzocht door de broeders van de ambulance maar hoefde niet voor nader onderzoek mee naar het ziekenhuis.

Getuige geweest?
De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding en het conflict en vraagt getuigen zich te melden. Specifiek overige bestuurders en aanwezige die, tijdens het incident, aan de Rolklaver in Kampen bevonden. Zij kunnen contact opnemen via 0900 8844, digitaal tipformulier invullen of anoniem bellen met Bel Misdaad anoniem: 0800 7000.