Portretfotograaf Alex Vreeman te gast in Fotografencafé Kampen

Fotografencafe

Portretfotograaf Alex Vreeman is op dinsdag 15 september te gast in Fotografencafé Kampen. Hij geeft een lezing over zijn bijzondere visie op portretfotografie: de grote liefde van Vreeman is het karakterportret.

Verder is Alex die avond één van de fotobesprekers voor diegenen die graag hun portfolio’s met ervaren fotografen willen bespreken.

“Gelaten zijn nooit gelaten voor wie kijken kan.” Deze uitspreek is tekenend voor de werkwijze van Alex. Fotograferen heeft voor hem alles te maken met communiceren. Hij wil aandachtig naar de geportretteerde kijken en zichzelf als fotograaf openstellen voor de ander. Voor een goed portret is het belangrijk dat je de geportretteerde leert kennen, alvorens je de schoonheid van de persoon kunt herkennen en vast kunt leggen, aldus Vreeman.
Alex probeert het wezen ven de mens te pakken te krijgen door een kort moment te bevriezen. Hij wil daarmee laten zien hoe iemand werkelijk is. Het belooft een inspirerende avond te worden over portretfotografie. Met antwoorden op de vraag: hoe leg ik dat ene belangrijke moment vast waarin je iets meent waar te nemen van het menselijke in de persoonlijkheid van geportretteerde? “Kijken doe je met je ogen, zien met je gevoel.”

Expositie
Het mooiste werk van Alex Vreeman is vanaf 15 september twee maanden lang te bewonderen tijdens de openingsuren van de Stadsgehoorzaal. De fotograaf is ambassadeur van het fotomerk Fuji X. Daarom is Fuji deze avond aanwezig met een stand. Na de lezing is er gelegenheid om meegebrachte portfolio’s te bespreken met drie ervaren fotografen.
Ook deze avond is er de mogelijkheid om voorafgaand aan het Fotografencafé om 18.00 uur deel te nemen aan het Fotografenmenu. Opgave uiterlijk vrijdag 11 september via info@stadsgehoorzaalkampen.nl.
Het Fotografencafé Kampen begint om 20.00 uur. De zaal is om 19.30 uur open. De toegang is gratis, zowel voor de lezing als de expositie en de fotobesprekingen.

Locatie:
Stadsgehoorzaal Kampen
Burgwal 84
8261ES Kampen

———–

Mentoraat tilt fotograaf naar hoger plan

Ben je een actieve fotograaf en wil je je fotografie naar een hoger plan tillen? Dan is het Mentoraat van het Fotografencafé Kampen iets voor jou. Samen met mentor/fotograaf Theo Bijker uit Deventer werk je in een groep van acht tot twaalf mensen aan je eigen portfolio. Je krijgt ondersteuning op maat.

Het mentoraat bestaat uit zes bijeenkomsten in Kampen. De eerste bijeenkomst is in oktober, de laatste in mei. Het traject wordt afgesloten met een gezamenlijke expositie in het Fotografencafé. Deelname aan het mentoraat kost 100 euro. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Informatie en opgeven via de website: www.fotografencafekampen.nl.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*