Prestaties afgelopen week van de Deltaruiters

Nikki Smeman met haar paard Kardashian tijdens hun debuut wedstrijd in IJsselmuiden. Foto gemaakt door: RvM Sportfoto

Verslag door Jantien Westendorp Namens de Deltaruiters

Afgelopen week is op onze schitterende accommodatie in IJsselmuiden de Samen Sterk Dressuurcompetitie Paarden 2021 gereden die een jaar was uitgesteld door Corona. Het waren mooie dagen gevulde dagen met de dressuursport. De Deltaruiters waren goed vertegenwoordigd en hebben zich van hun beste kant laten zien. Dit resulteerde ook in mooie kwalificaties in de ranglijsten.

In de Klasse B was Nikki Smeman onverslaanbaar tijdens haar debuut met haar paard Kardashian waar zij nog maar 6 weken een kombinatie mee is.

Zowel tijdens de 1ste proef als de 2e proef, wist zij de winst te pakken met 213.5 in de eerste proef en 201,5 punt bij de tweede proef.

De 4e prijs was voor Jorita Meuleman met haar Lady Leatherdale. Zij behaalt 199,5 punten nadat er tijdens het opzadelen al een loslopend paard voorbijkwam. Lady Leatherdale vond het allemaal wel erg spannend zo in het donker, maar ze zette onder het zadel toch weer haar beste beentje voor.

De tweede proef was voor deze combinatie goed voor een 6e prijs met 194,5 punten.

Manouck van den Berg sloot de rij met de 5e prijs voor de Deltaruiters met haar mooie schimmel Mac Diamond. Zij reden samen 198bij elkaar tijdens hun eerste proef.

Eline Lodewijk heeft met Make my day een 5e prijs behaald in de klasse L1 met 196 punten.

De jury gaf superleuk commentaar waar Eline trots op kan zijn. De jury vond hen beiden een prachtige combinatie met veel potentie. Hij zag ook wel dat ze nog een jonkie bij haar had, die zij netjes voorgesteld had.

Bij de klasse L2 mocht Linda Kok een 5e prijs ophalen die zij samen met haar broekie, Wandermaerchen gewonnen had. Zij reden samen 200.5 punt bij elkaar.

In klasse M1 liet Manouck van den Berg van haar horen. Zij reed samen met Kaboom tijdens de eerste proef 210,5 bij elkaar die goed waren voor een 3e prijs. Tijdens de tweede proef liep Kaboom naar 197 punten en wisten zij nog een 5e prijs in de wacht te slapen.

Therese van Dijk – van der Scheer vertegenwoordigede De Deltaruiters in de klasse Z1. Zij deed dit met haar paard Tresforte Homme Royal waar ze 215 punten tijdens de eerste proef mee verzamelde. Dit was goed voor een 3e plek in het klassement.

Vrijdagavond werd de Klasse Z2 en ZZ-light verreden. Deze klassen werden samengevoegd voor het eindklassement. Voor het klassement van de eerste proef wist Mellany van de Vorstenbosch met Luxform’s Grappa Una een eerste plek met 237,5 punt in het ZZ-licht te bemachtigen.

Zij werd gevolgd met een tweede prijs door Linda Kok en haar paard De Niro’s Maerchen. Zij reden 225 punt bij elkaar. Ook de tweede proef van De Niro’s Marchen was goed voor plaats op het erepodium. Zij behaalden met 218.5 punt een 3e prijs.

In deze klasse Z2, liet Jacco Doornwaard van zich horen tussen alle startende dames namens de Deltaruiters. Vrijdagavond reed hij met Il Primo dio hun debuut in de klasse Z2, ondanks de foutjes waren zij heel tevreden met 219 punten in de eerste proef en tijdens de tweede proef behaalden zij 221 punten en een 2e prijs.

Naast al het dressuur geweld bij de Deltaruiters in IJsselmuiden werd er zaterdag in Nunspeet gesprongen door Gerco Rienties met paard Kardenta a la Muis. Hij deed dit niet geheel onverdienstelijk en ging met de tweede prijs in de Klasse M naar huis.

Voor de ponyruiters was er zaterdag ook een springwedstrijd in Kampen georganiseerd. De familie Slendebroek liet van zich horen tijdens de tweede wedstrijd van de Zilveren UI competitie.

Sherise reed hier haar allereerste springwedstrijd met de doorgeschoven pony Goldberg’s Chilayne naar een 1e prijs in de klasse BB in cat. ABC met 77,5 stijlpunt.

Roselyn behaalde met haar pony Sparkey’s Dream een 1ste prijs in het eerste parcours in de klasse B, cat. ABC met 77,5 stijlpunten. Tijdens het 2e parcours mocht zij ook de 1e prijs ophalen door het behalen van de hoogste stijlpunten van 77,5 punt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*