Prijsuitreiking winnaars sportverkiezingen 2014 Kampen (VIDEO)

Vrijdagavond werden in het scholengebouw VIA van het Ichtus college de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de sportverkiezingen 2014 in de gemeente Kampen. Kanovereniging Skonenvaarder en Atletiekvereniging Isala ’96 sleepten twee prijzen in de wacht.

Kanoër Albart Flier werd benoemd tot sportman van het jaar en de wedstrijdploeg van Kanovereniging Skonevaarder sleepte de titel sportploeg van het jaar in de wacht.
Flier maakte in 2014 de stap naar de senioren, behaalde meerdere podiumplaatsen en bereikte het Europees en Wereldkampioenschap. De wedstrijdploeg werd met overmacht voor de vijfde keer Nederlands kampioen vlakwatersprint. Drie kanoërs plaatsten zich voor het EK en één kanoër bereikte zelfs het WK.

Een zichtbaar trotse Gejanne Lussenburg en het jeugdtalent Richard Meuleman, beiden van atletiekvereniging Isala ’96, werden respectievelijk benoemd tot sportvrouw en sporttalent 2014. Meuleman kreeg de titel met name voor zijn behaalde nationale en internationale resultaten. Lussenburg won zilver tijdens het NK meerkamp en brak vier persoonlijke records.

Ook het  jeugdteam van tafeltennisvereniging Kampenion sleepte een titel in de wacht, zij werden jeugdsportploeg van het jaar 2014.

Tot slot ging de uitstralingsprijs dit jaar naar Dik Koster.

Bekijk hierboven in de player de reportage die het filmteam van KampenOnline van de avond heeft gemaakt.

winnaars sportverkiezing 2014 kampen

Camera: Rudi Last
Interviews: Gert Bartelink

© www.kampenonline.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*