Prima 2e helft helpt DOS aan zege

dosD.O.S. Kampen – FC Horst (Ruststand: 0-2 Eindstand: 3-2)

Opstelling DOS: Roy van Dijk, Mark Westerhof, Jeroen Drost (55e Maurice Vespignani), Leroy Krijn (61e Jorik Schuur), Christian van der Worp, Arjan Vorsselman (27e Jorian Wellenberg), Martin Wubs, Matthijs Winters, Rico Westendorp, Wim Snippe, Jord van der Weerd.

In de eerste helft gaf DOS niet thuis. FC Horst was de bovenliggende partij. Al in de vierde minuut stonden de poelänten tegen een achterstand aan te kijken. Vanuit een corner kon Sinisa Ilic bij de eerste paal vrijstaand in koppen. Verder gebeurde er voor de rust bijzonder weinig. Halve kansjes over en weer, maar dat was het dan ook. Tot de 42e minuut aanbrak. Miquel Welles werd geen strobreed in de weg gelegd en kon zo maar ongestoord de zestien meter binnen dringen. De goed keepende Roy van Dijk kon hem in eerste instantie nog tot stoppen dwingen, maar in de rebound wist Welles rustig en beheerst raak te schieten.

De thee had een goede uitwerking op de spelers van DOS. FC Horst smaakte het schijnbaar duidelijk minder. Al snel kon DOS de aansluitingstreffer produceren, nadat Rico Westendorp de bal na foutief uitverdedigen kon overnemen. Een slimme pass op Jord van der Weerd, die vervolgens op volle snelheid het vijandelijk strafschopgebied in snelde, volgde. Jord zijn uithaal in de verre hoek was onhoudbaar voor keeper Valentijn Wellenberg.

FC Horst ging steeds verder achteruit lopen en DOS kreeg meer kansen, o.a. via Jord en Jorik Schuur, die inviel voor Leroy Krijn. Maar ook Jorian Wellenberg, reeds ingevallen in de 27e minuut vanwege het geblesseerd uitvallen van Arjan Vorsselman, was dichtbij een doelpunt.

In de 76e minuut viel eindelijk de gelijkmaker. Een vrije bal van Maurice Vespignani wordt door Jorian op waarde geschat. Hij omspeelt zijn directe tegenstander en schiet de bal hard richting doel, waarbij het leer onderweg via het lichaam van Jord tegen de touwen beland. Tien minuten later zorgt Jorik voor de terechte zege. Een slalom waarbij hij zeker vier tegenstanders van zich afschud staat aan de basis van de goal. In de zestien gaat hij vervolgens alleen op keeper Wellenberg af en rond beheerst en gedecideerd af.

Doelpunten:
4e minuut 0-1 Sinasa Ilic
42e minuut 0-2 Miquel Welles
52e minuut 1-2 Jord van der Weerd
76e minuut 2-2 Jord van der Weerd
82e minuut 3-2 Jorik Schuur

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*