Prima prestaties Kamper roeiers

Roeiers van Roeivereniging De IJssel hebben afgelopen zondag prima prestaties geleverd tijdens de IJsselregatta, een wedstrijd over 17 kilometer van Zutphen naar Deventer. De heren werden tweede in de klasse ‘vier-met stuur’, de dames noteerden een derde plaats.

Roeivereniging de IJssel1
De roeiers van de IJssel waren zeer tevreden met deze onverwacht goede klasseringen. Zowel de heren- als de damesploeg was voor deze wedstrijd samengesteld. Op basis van techniek en uithoudingsvermogen wisten beide ploegen zich dus uitstekend staande te houden zonder eerder in deze samenstelling met elkaar te hebben getraind.
Belangrijkste doelstelling voor de Kamper roeiers was ervaring op te doen voor de Hanzeregatta. Deze tocht van Zutphen naar Kampen wordt geroeid tijdens de Hanzedagen in 2017. De organisatie hiervan is in handen van Roeivereniging de IJssel.
Het deelnemersveld bij de heren C4X+, de vier met stuurman, bestond uit acht ploegen. Bij de DC4X+, de damesvier met stuurman, deden negen ploegen mee. Aan de IJsselregatta deden in totaal 50 boten mee. Op basis van diverse correctiefactoren (boottype, gemiddelde leeftijd van de ploeg) werd er ook een overall klassement gemaakt; hier werden de dames 10e en de heren 23e.
De heren klokten een tijd van 1:0:2:17 (met correctiefactor 58:23) de dames 1:07:46 (56:23).


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673