-

voetbal_vereniging_SV_Zalk_uit_Zalk

Zalk moest zaterdag aantreden tegen een van de koplopers in de 4e klasse C, Batavia ’90 uit Lelystad. Voor Zalk een belangrijk duel, om nog een rol van betekenis te gaan spelen in deze competitie moest er gewonnen gaan worden.
Batavia is nieuw in de zaterdag 4e klasse, waar de club met ambities is gestart. Het doel is om in zeven jaar door te stoten naar de top van het amateurvoetbal. Om dit te bereiken zijn er enkele spelers met een profvoetbal verleden actief bij deze vereniging.

Zalk begon zeer gretig aan het duel: een lange bal van Georgie Huisman op linksbuiten Michel Hamer die de rechtsback van Batavia te slim af was: de voorzet die volgde werd door Jorik Schuur prachtig in het doel geschoten 1-0.
Batavia was even aangeslagen, maar herstelde zich snel, in de 3e min kregen ze een vrije trap. De bal ging door de muur maar doelman Berry Wagterveld hield deze prima tegen. Zalk verschool zich niet en schakelde meteen over waar het mogelijk was, er waren doelpogingen van Jorik Schuur (2x) en de ploeg dwong enkele corners af.
Batavia probeerde het wel maar Zalk zocht als het in balbezit was direct de aanval, gevaar kwam van de Zalker linksback, en hieruit ontstond zelfs een doelpunt, welke werd afgekeurd. Schuur ontving wegens commentaar hierop een gele kaart.
Na ruim een half uur kreeg Zalk weer een goede kans maar de keeper van Batavia redde prima, toch viel het tweede doelpunt in de 38e minuut, een kopbal Jorik Schuur werd nog gepareerd, en in de rebound scoorde Mark land met het hoofd de 2-0.
Nog voor rust besliste Zalk de wedstrijd, in de 41e min kwam er een voorzet van Mark Land die prima voetbalde en Gerben Hamer maakte de 3-0 maar daar bleef het niet bij want een minuut later stond het 4-0.
Een mooie solo van Schuur die de bal doorspeelde naar Michel Hamer wiens voorzet door Remond Abma werd binnen gekopt, Batavia was in die laatste minuten van de eerste helft geheel de kluts kwijt. In de rust werden twee spelers door de zichtbaar geïrriteerde Batavia trainer gewisseld.
Na de thee probeerde Batavia het tij te keren maar zonder resultaat Zalk bleef erg geconcentreerd spelen en de mandekkers schakelde hun directe tegenstander uit en anders was het keeper Barry Wagterveld wel die in de 69e minuut nog een goede redding verrichte.
In de 70e min was er nog een vrije trap voor Batavia maar ze voetbalden zonder veel overtuiging, en de 78e min was er weer een vlijmscherpe counter van Zalk na gepruts achterin bij de Lelystedelingen.
Invaller Jeremy van Dijk was zijn man te slim af en uit die aanval scoorde Michel Hamer de 5-0. Batavia sputterde nog wat tegen, kreeg nog wat kleine kansen maar de overtuiging dat er in Zalk resultaat zou zijn te behalen was er al lang niet meer.
Zalk speelde de wedstrijd goed uit en het hele team verdiend een dikke pluim voor de inzet en de teamgeest die ze op de mat legde, een dik verdiende overwinning. De scheidsrechter Dhr. G.Hiemstra floot een prima wedstrijd.