vrijdag, april 19, 2024

HomeRegiosportReactie Go ahead Kampen trainer Edwin van Nijen op Go ahead Kampen...

Reactie Go ahead Kampen trainer Edwin van Nijen op Go ahead Kampen – VVZ’49

-

Edwin van Nijen - Go aheadDe reactie van Go ahead Kampen trainer Edwin van Nijen op de onlangs gespeelde wedstrijd tussen Go ahead Kampen en VVZ’49

Edwin van Nijen: “Er zijn nog een hoop stappen te maken”
Klik HIER voor het betreffende interview.

Go-Ahead begon het eerste kwartier heel goed en reeds na vijf minuten kwamen de Kampenaren aan de leiding. Madih Doufikar bereikte de snelle Hussein Raza en uit zijn voorzet schoot Luuc Knul de bal in de korte hoek langs doelman Stijn Waals: 1-0. Na een hoekschop van Madih Doufikar kopte Leroy Knol de bal hard in, voor Go-Ahead net langs de verkeerde kant van de paal.

Na een kwartier kwam VVZ al op 1-1. Uit een corner volgde een verdedigingsfout en na een voorzet van Joël Bade scoorde Saddy de Koning. Uit een knap genomen vrije trap van Hussein Raza kopte Mark Hoekstra de bal tegen de paal. Na een solo van Nick Bakker waarbij hij ten val werd gebracht schoot Hussein Raza uit de daarna toegekende vrije trap de bal net naast. Na 33 minuten kwam de ploeg uit Soest op voorsprong. Na een voorzet van rechts kon de Kamper goalie niet bij de bal en was het Ismail Sardi die doel trof: 1-2. Even later een prima redding van Niek Bongers ten koste van een hoekschop. Uit een afstandsschot van Jeffrey van Ommen stopte doelman Stijn Waals de bal. Kort voor de rust werd Laurens van Keulen vervangen door Jeroen van den Bosch. Na een solo van Madih Doufikar leverde deze actie slechts een corner op. Ruststand aldus: 1-2.

Zes veranderingen bij het begin van de tweede helft: Chiel ten Hove voor Niek Bongers, Bram van Enk voor Tanju Sahin, Ruben van der Veer voor Rienk van de Wetering, Gerhald Visscher voor Jeffrey van Ommen, Wail Doufikar voor Nick Bakker, Wilbert Wessels voor Luuc Knul.

Een goede actie van Wilbert Wessels aan het begin van de tweede helft, in eerste instantie leek hij na de actie een hoekschop te krijgen, maar het werd een doeltrap. De rood-gelen wilden wel, maar wellicht door het warme weer kwam het er niet uit. Natuurlijk geen excuus, want dat gold ook voor de tegenstander. Er waren ook twee verfrissingspauzes. De doelman van de gasten raakte geblesseerd en werd vervangen door Jeroen de Harder. Na 62 minuten weer vier wissels: Arjan Wiegers voor Madih Doufikar (Jeroen van den Bosch nu aanvoerder), Nick Hendriks voor Hussein Raza, Nick van der Kooi voor Leroy Knol, Niek van Enk voor Mark Hoekstra. Als enige kwam doelman Tim Noordman niet in actie.

Na 65 minuten kwam een bepaald niet sterk spelend Go-Ahead toch op 2-2. Na een mooie actie van Wilbert Wessels rondde hij deze doeltreffend af. Even hierna een enorme kans voor VVZ, maar alleen voor Chiel ten Hove werd de bal hoog overgeschoten. Pal voor tijd veroorzaakte Jeroen van den Bosch een duidelijke strafschop en het was Harry Hamstra die de stand op 2-3 bracht. Er was wat oponthoud geweest en nogmaals vonden de gasten het doel. Een mooie solo en Jefta van de Broek bepaalde de eindstand op 2-4.

Komende dinsdag 9 augustus om 20.00 uur de volgende thuiswedstrijd tegen hoofdklasser Excelsior ’31 uit Rijssen. Meer dan de moeite waard om naar Sportpark de Middenwetering te komen.