woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeAlgemeenRealisatie duiker N307 - fase 2

Realisatie duiker N307 – fase 2

-

Onderdeel van het project N307 Roggebot-Kampen is een nieuwe duiker onder de N307 bij de Schansdijk en het Gemaal Kampen. De noordzijde van de duiker (fase  1) is gereed, vanaf eind april starten we met de zuidzijde van de duiker (fase 2).

De duiker onder de N307 verbindt de watersystemen aan de noord- en zuidkant van de N307 met elkaar. Door Waterschap Drents Overijsselse Delta wordt met duikers, watergangen, het uitwateringskanaal en gemalen gezorgd voor het juiste waterpeil en waterafvoer. Tijdens de aanleg van de duiker onder de N307 wordt het water afgevoerd via omliggende watergangen. Daarnaast worden er extra pompen ingezet bij veel regenval om het water af te voeren.

Om de duiker aan te leggen wordt er in 2 fasen gewerkt. Het verkeer houdt doorgang over de N307 en de parallelwegen. De aanleg van de duiker start eind april en is naar verwachting half juni gereed. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de verharding en het ontgraven van grond tot het niveau van de bestaande duiker bereikt is. Deze oude duiker wordt vervolgens verwijderd. Daarna worden fundering aangebracht en worden de nieuwe betonnen  duikerelementen geplaatst. Het geheel wordt daarna weer aangevuld met grond en vervolgens komt de nieuwe N307 daarbovenop.

In de tweede helft van juli 2023 wordt de eindsituatie voor verkeer over de N307, waaronder ook dit deel, in gebruik genomen voor verkeer.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen