Reflex geeft dames uit Sneek dubbel klop

KAMPEN – 28 maart 2015 – Reflex had vorige week in Friesland nog knap veel moeite met winnen tegen Sneek 3, de nummer laatst in de Eerste Divisie A. De Kamper volleybalsters speelden toen vooral een psychologische strijd tegen zichzelf en wonnen uiteindelijk ternauwernood in een vijfsetter. Een stuk gemakkelijker ging het zaterdag tegen Sneek 2, momenteel de trotse nummer 3 op de ranglijst. In de Reflexhal werd het vertrouwen hervonden en kregen de Sneekers klop (3-1).

De dames van Reflex begonnen de wedstrijd sterk. Met Rozemarijn Blaauw op de diagonaal en Ellen Pieffers op de passer-loper positie had het team van trainer/coach Hans Verstappen behoorlijk wat lengte aan het net. C Sneek had daardoor moeite om de blokkering te passeren. Daarnaast demonstreerden de Kampenaren een stevige service. Door het goede en overtuigende spel won Reflex de eerste set afgetekend (25-16).

De tweede set verliep beduidend anders. Langzaam slopen de slordigheden in het spel van Reflex. De servicedruk van Reflex nam af en in de passing kwam het thuisteam nu zelf onder druk te staan. Sneek 2 maakte hier dankbaar gebruik van. Met 18-25 werd deze set een prooi voor de Friezinnen. Gedurende de derde set herpakte Reflex zich. In eerste instantie liep de stand gelijk op maar precies op tijd wist Reflex toch die noodzakelijke extra stap te zetten. De eindsprint werd ingezet en uiteindelijk wonnen de Reflexdames de derde set met 25-21.

De vierde set kon beslissend zijn en al snel werd duidelijk dat Reflex het meeste aanspraak maakte op de winst. In korte tijd stond een ruime voorsprong op het bord, welke nooit meer uit handen werd gegeven (25-15).

Met deze overwinning lijkt Reflex verzekerd te zijn van een volgend jaar in de Eerste Divisie. Met nog twee wedstrijden te gaan staan de dames comfortabel op de achtste plek. Over twee weken, op zaterdag 11 april, speelt Reflex om 16.30 uur uit tegen Dynamo Tubbergen, de nummer zes van de ranglijst. De dames zouden in theorie nog één of twee plekken kunnen stijgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*