Reflex heren na lange reis herfstkampioen

De mannen van AH/van Mierlo Reflex maakten zaterdag de lange reis naar het Limburgse Landgraaf. Kay Hulsebos moest verstek laten gaan wegens ziekte en Mark Snippe had vaderschapsverlof, maar met de overgebleven mannen moest deze klus toch te klaren zijn.

Na de overwinning een week eerder hebben de Kamper mannen de koppositie in de 1e divisie in handen, met een overwinning in Landgraaf zou Reflex de kerstdagen als “herfstkampioen” ingaan.

Reflex was er veel aan gelegen om ook deze wedstrijd met een mooi resultaat af te sluiten om donderdag goedgemutst aan te treden tegen SSS / Barneveld, in de kwartfinale van de beker. Reflex begon de wedstrijd met Robin van Capelle en Niels van Beek op de dia / sv – posities, Gerben Hendriks en Erik Berkemeijer als middenmannen, Lars Bergman en Sandor van Straten als passer / lopers en Marc als libero. In de eerste set was het met name serverend ondermaats in het begin, dit werd wel beter opgepakt en de side-out draaide prima, uitslag eerste set 21-25.

In de tweede set startte hetzelfde team, en bleef Landgraaf in het kielzog volgen maar werd dit wel de set die Reflex met het grootste verschil won, 18-25. Alle aanvallers hadden een belangrijk aandeel in deze set en werden er een paar series gemaakt aan service.
In de derde set kwam Willem-Maarten Heins in de ploeg voor Robin van Capelle, de rest van het team bleef staan. Het was de eerste twee sets beter dan de twee laatste sets. Het was een wedstrijd waarinmet hangen en wurgen de punten binnengesleept werden, geholpen door Landgraaf dat net te veel fouten maakte om boven de twintig een set af te snoepen. Set 3: 25-23.
In de vierde set was er sprake van hetzelfde scenario, Reflex speelde wisselvallig, echter speelde Landgraaf wisselvalliger. Een ruim uitgeslagen service van Landgraaf op 23-24, betekende set en match voor de Kampenaren. Donderdag wacht de topper tegen Eredivisionist Barneveld, 20.30 uur, tot dan!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*