Reflex heren maken korte metten met Animo

Kampen – 21 maart 2015 – De volleyballers van Reflex blijven zich goed manifesteren in de Tweede Divisie A. Nadat vorige week koploper Lycurgus maar ternauwernood van de ploeg uit Kampen wist te winnen, ging het als vierde geklasseerde Animo’68 uit Assen kansloos onderuit in de Reflexhal (4-0).

De eerste set begon de thuisploeg goed. Tot 4-3 was er niet veel aan de hand voor de bezoekers, maar op dat moment kwam Mark Snippe aan service. Hij had in het verleden nog met een aantal van de huidige spelers van Animo gespeeld en gebruikte deze kennis met verve. Twee time-outs, een spelerswissel van Animo en een paar minuten later stond er een 19-3 stand op het bord. De 15 punten op de service van Snippe waren in het pre-rallypoint tijdperk goed geweest voor een complete set. Op 24-8 kwam Animo nog even ‘terug’ tot 24-11, maar daarna maakte de thuisploeg het gedecideerd af (1-0).

In set twee werd een getergd Animo verwacht, maar Reflex bleef de bovenliggende partij. Vanaf 3-2 liep de thuisploeg uit naar 8-2. Dit gaatje bleef eigenlijk de gehele set op het scorebord staan. Aanvallend werd er door de thuisploeg niet veel fout gedaan en in de blokkering had met name middenman Tom Hanekamp zijn zaakjes goed op orde. Daarnaast speelden Mark Snippe en libero Niels Schadé in de pass een prima pot. Na ruim een half uur was ook set 2 een prooi voor de Reflexheren (25-19) en stond het al 2-0 in sets.

Set 3 blijf een raar fenomeen. Win je deze set, dan win je ook de wedstrijd. Verlies je de set, dan wordt het 2-1 en kon het nog wel eens spannend worden. Interim coach Lars Bergman zag geen reden zijn team te veranderen en stuurde dezelfde zeven spelers het veld in als in de voorafgaande sets. Animo weigerde zich echter gewonnen te geven en speelde ‘alles-of-niets’ Tot 15-14 konden de gasten prima bijblijven, maar vervolgens probeerde Jeroen van Doorne de service-serie van teammaat Mark Snippe te evenaren. Met dank aan zijn teamgenoten, die aanvallend en verdedigend alles uit de kast haalden, serveerde hij zijn team naar een 23-14 voorsprong. Animo zag het onmogelijke van de missie in en kon zich niet meer motiveren voor het resterende deel van de set, waardoor de winst in de wedstrijd voor Reflex was (25-16 en 3-0).

In de vierde set begonnen Aron Schadé en Gerben Hendriks in de basis. Reflex begon slordig, met onder andere twee foutservices, maar daarna wist Schadé zijn team met geplaatste services naar een 8-3 voorsprong te serveren. Door een aantal persoonlijke fouten aan Reflexkant werd het evenwicht weer hersteld (8-8). Vervolgens hielden beide ploegen zich tot 23-23 in evenwicht. Echter, een mooi blok van Tom Hanekamp en een aanval van Ronald Buis bezorgde Reflex toch de 4-0 winst en de volle 5 punten.

Komende week mogen de heren afreizen naar Groningen, waar Donitas strijd om lijfsbehoud. De 3-1 zege tegen mede degradatiekandidaat Set-Up van afgelopen zaterdag zal hen veel vertrouwen hebben gegeven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*