HomeRegiosportReflexdames melden zich in linker rijtje

Reflexdames melden zich in linker rijtje

-

logo-reflexWedstrijdverslag Reflex Dames 1

De Reflexdames lijken definitief hun draai te hebben gevonden. De sfeer is goed, er wordt mooi spel gespeeld en de punten worden binnengesleept. Na vier gewonnen wedstrijden op rij werd afgelopen zaterdag ook de nummer twee van de Eerste Divisie A verslagen. De Kampenaren wonnen in een wisselvallig duel in eigen huis met 3-2 van Dynamo uit Tubbergen.

Het team van trainer/coach Hans Verstappen begon de wedstrijd matig. De gasten uit Tubbergen kregen hierdoor de ruimte om het eigen spelletje te spelen en hadden gedurende de eerste set een kleine voorsprong. Toch wist Reflex zich alsnog in de wedstrijd te knokken. Het felle team kwam terug tot een stand van 23-23 en won uiteindelijk de set met 27-25.

In de tweede set zakten de Kampenaren flink weg. De dames werden passend onder druk gezet en de aanvallers kwamen niet tot scoren. De tweede set werd met 16-25 verloren, maar dat werd in de derde set gelijk goedgemaakt. Mede dankzij een mooie servicereeks van spelverdeelster Leonie Kuiper kwamen de dames op een voorsprong van 8-2. Dat puntenverschil werd gedurende deze set alleen maar groter. De dames uit Tubbergen hadden weinig tegen het sterke Reflex in te brengen (25-14).

In de vierde set had Reflex toch weer wat moeite het spel van Dynamo onder controle te krijgen. Opnieuw werden de volleybalsters van coach Hans Verstappen serverend onder druk gezet en wisten zij niet te scoren. De set werd met 19-25 overtuigend door het team uit Tubbergen gewonnen waardoor de setstand weer in evenwicht was. De afsluitende vijfde set moest dus de beslissing brengen. Tot 8-7 ging het gelijk op maar toen zette de thuisploeg de eindsprint in en waren de Tukkers kansloos (15-8).

Met deze overwinning stijgt Reflex wederom een plekje op de ranglijst. De dames beheren nu de zesde plek in de Eerste Divisie en nestelen zich daarmee in het linker rijtje. De volgende wedstrijd zal in het nieuwe jaar plaatsvinden. Op zaterdag 10 januari speelt Reflex in Hardenberg om 19.00 uur tegen Captains Kangeroe.