HomeRegiosportReflexdames ondanks verlies toch in linker rijtje 1A

Reflexdames ondanks verlies toch in linker rijtje 1A

-

logo-reflexDe dames van Reflex konden zaterdag geen goede zaken doen voor de ranking in de Eerste Divisie A.
Tegen het tweede team van Sneek dames, dat exact hetzelfde aantal punten had voor aanvang van de wedstrijd, werd met 3-1 verloren. Toch handhaafde Reflex zich onderaan in het linker rijtje.

Aanvallend en passend zat het bij het begin van de wedstrijd wel goed, maar omdat 5 van de 6 services foutgingen, kon er geen voorsprong worden opgebouwd. In plaats daarvan liep VC Sneek liep uit, en deze voorsprong werd niet meer weggegeven door de thuisploeg (25-13).

Ook in de tweede set werden er geen cadeaus uitgedeeld door de thuisploeg. Reflex
probeerde te scoren maar de dames uit Sneek haalden alles van de vloer. Verdedigend
stond het goed aan Sneker zijde en Reflex had veel moeite er aanvallend door te
komen. Ook de servicedruk van Reflex was te laag om de druk op te kunnen voeren (25-17).

In de derde set werd het iets meer een wedstrijd. Reflex keek al snel tegen een achterstand aan maar vocht zich terug. Mede door een mooie service serie van Lian Heestermans knokte Reflex zich naar een voorsprong. Eenmaal boven de 20 setpunten, leek Reflex af te stevenen op een overwinning. Toch bleef Sneek goed spelen en de ploeg wist na een korte inhaalslag direct het eerste setpoint te verzilveren (25-23).

Daarmee was de winst binnen voor de Friezinnen, maar in de vierde bonusset kon Reflex toch nog een wedstrijdpuntje binnen hengelen. De volleybalsters uit Kampen speelden meer vrijuit gespeeld en blokkerend werden meer punten gemaakt. Nu was het Sneek dat de fouten begon  te maken, Reflex profiteerde en redde de eer  door deze vierde set met 16-25 te winnen.

VC Sneek dames 2 is door deze wedstrijd Reflex dames 1 voorbij op de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt Reflex in eigen hal tegen hekkensluiter Vovem uit Emmeloord. Die wedstrijd begint om 17.00 uur.