HomeRegiosportReflexdames pakken de volle winst in Rijssen

Reflexdames pakken de volle winst in Rijssen

-

logo

Reflex Dames 1 deed zaterdag in Rijssen wat het moest doen. Het was een wat roerige week geweest, waarin Lian Heestermans op de training flink geblesseerd raakte en Margriet van Holland als nieuwe passer-loper werd verwelkomd. Ondanks die personele wisselingen en de, voor de komende tijd, flink uitgedunde selectie gingen de volleybalsters uit Kampen vol overtuiging en wilskracht de wedstrijd tegen Rivo in. Dat resulteerde in de volle winst (4-0).

De eerste set speelde Rivo, dat in de Eerste Divisie A mooi meedraait in de middenmoot, goed volleybal. De Tukkers verdedigden als leeuwen en voor elk punt werd gevochten. Dat was even wennen voor de Reflexdames. Elke klap moest drie keer worden uitgedeeld voordat uiteindelijk het felbegeerde punt op het scorebord verscheen. De servicedruk aan Kamper zijde was nog niet optimaal en de dames uit Rijssen konden vrijuit spelen. Toch bleef Reflex goed bij. De dubbele wissel, met spelverdeelster Leonie Kuiper en aanvalster Lineke Visser voor respectievelijk Eline Kieftenbeld en Ellen Pieffers, pakte ook deze wedstrijd goed uit. Boven de 20 punten bleek Reflex mentaal sterker. Met meer overtuiging werden er belangrijke punten gescoord en hierdoor ging de set naar Kampen met (23-25).

De Rijssense dames leken hier in de tweede set nog flink van te balen. Met een goede serviceserie van Julie ten Brink had Reflex al snel een grote voorsprong te pakken. Een voorsprong die vervolgens net zo gemakkelijk werd weggegeven. Maar Reflex herpakte zich snel. De dames maakten zich eens flink kwaad en knalden alle ballen er gewoon stevig in. Rivo had weinig meer in te brengen en met 15-25 was ook de tweede set voor Reflex.

In de derde set, vaak een lastige set voor Reflex Kampen, bleven de bezoeksters domineren. Met een hoge servicedruk, een ijzersterke blokkering en natuurlijk het wapen van de dubbele wissel, kreeg Reflex het ook deze set niet lastig. Nieuwkomer Margriet van Holland bewees in deze set haar aanvallende kracht met perfect geplaatste balletjes en met 20-25 was de winst in de wedstrijd binnen.

Nu de volle vijf punten nog. Om een zo hoog mogelijke positie op de ranglijst te verkrijgen moesten deze worden binnengehaald in de afsluitende vierde bonusset. Het was dus zaak om scherp te blijven. Het plezier bij de Reflexdames was hoog maar de concentratie wel wat ver te zoeken: wat prutsballen, wat extra fouten en voordat Reflex het wist keek de ploeg tegen een achterstand aan. Maar wederom toonden de Reflexdames hun mentale weerbaarheid: de focus werd herpakt, de servicedruk weer opgevoerd en de set met 20-25 gewonnen.

Met een goed gevoel kunnen de Reflexdames toeleven naar aanstaande zaterdag. Het belooft een spannende wedstrijd te worden want de ploeg van Hans Verstappen speelt dan thuis tegen Sudosa Assen. Die ploeg staat met een wedstrijd méér gespeeld net een treetje hoger dan Reflex op plek 4. Om 17.00 uur barst het vrouwen volleybalgeweld los in de Reflexhal.