HomeRegiosportReflexdames zegevierend de winterstop in

Reflexdames zegevierend de winterstop in

-

logo-reflex

Hardenberg – Na het zwakke optreden van vorige week waren de dames van Reflex erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten tegen Kangeroe. Het duurde even voordat de spirit en de overtuiging echt weer terug waren in het Kampense spel, maar toen dat eenmaal gebeurde was de 1-3 overwinning ook een feit.

In de eerste set begon Reflex niet sterk. Taken werden niet uitgevoerd en daardoor werd er rommelig volleybal gespeeld. Ook aan de kant van Kangoeroe werden foutjes gemaakt en daardoor kon Reflex de set toch met 22-25 naar zich toe trekken.
In de tweede set werd het spel van de Reflexdames niet beter. Verdedigend ‘stond het niet lekker’ en aanvallend was het allemaal net iets te voorspelbaar. Bij Kangoeroe stond de verdediging als een huis en daardoor bevond Hardenberg zich de gehele set aan de goede kant van de score. Toch toonde Reflex aan het einde van de set mentale weerbaarheid. Op de service van de goed ingevallen Leonie Kuiper werd een achterstand van 19-24 omgezet in 23-24. Reflex dacht vervolgens met een killblock van Yasmina Boutaleb en Ellen de 24-24 te maken, maar de tweede scheidsrechter had een verder voor iedereen onzichtbare netfout geconstateerd waardoor de set met 23-25 naar Hardenberg ging.

In de derde set trok Reflex het dominante spel van het laatste deel in de tweede set door. De ploeg van Hans Verstappen ging gelijk erg fel van start en daar had Kangeroe absoluut geen antwoord op. Met duidelijke cijfers (15-25) ging de set naar Reflex. Pas in de vierde set kwam de spanning tussen beide ploegen weer terug. Kangeroe leek met een 14-10 voorsprong een vijfde set af te willen dwingen maar met het nodige vechtvolleybal kwam Reflex toch weer dichterbij en werd de vierde set én de wedstrijd gewonnen met 22-25.

Nu is het tijd voor de winterstop. Zaterdag 11 januari is de eerste wedstrijd in 2014. In de Reflexhal wordt dan gespeeld tegen de reserves van Set-up Ootmarsum.