woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeColumnsRepliek Centurion - Koggewrak of palingligger...

Repliek Centurion – Koggewrak of palingligger…

-

Koggewrak of palingligger. Repliek.

Centurion kleinDe bewering van Jan van Werven over “feitelijke onjuistheden” wordt niet door hem gestaafd met feiten. Centurion heeft op 18 februari 2014 in zijn column relevante, realistische overwegingen naar voren gebracht en met realistische overwegingen is iedereen (ook de gemeente Kampen) gediend. Realistische overwegingen kunnen ertoe bijdragen dat er financiële stroppen voorkomen worden. Daarvoor hoeft geen duur onderzoek plaats te vinden. Dat is een kwestie van gezond verstand gebruiken, in plaats van het zich willen verschuilen achter procedures en onderzoekbureaus.

Paul Zomer beweert dat Centurion een “compleet verkeerde voorstelling van zaken” geeft. Centurion citeert letterlijk uit het betoog van Paul Zomer: “Dhr. Bouwman is gevraagd om zijn idee te presenteren, meer niet! Hij heeft op eigen initiatief een leuk, goed idee bedacht voor de Kogge en wil dat laten zien. Dat de Raad en het College en veel anderen dat een goed plan is mooi. VERVOLGENS en dus niet eerder, wordt aan de heer Bouwman gevraagd om een en ander uit te werken.”

Centurion merkt op, dat hoe het ook gegaan moge zijn; toen dit, toen dat en toen weer zo; de relevantie van de gang van zaken is dat het uiteindelijk geleid heeft tot een gemeentelijk haalbaarheidsonderzoek, waarmee tienduizenden euro‘s gemoeid zijn. En daar gaat het om! En dat is een volstrekt juiste voorstelling van zaken.

Dat Paul Zomer meedeelt uit betrouwbare bron vernomen te hebben dat Bouman heel veel tijd en energie erin gestopt heeft; het zij zo. Het laat onverlet dat de gemeente Kampen voor de onderzoekskosten opdraait.
En tenslotte de opmerking van Paul Zomer dat veruit het grootste deel van het geld naar de ambtelijke organisatie gaat.
Of het hier om het grootste deel van het geld gaat, zal aan het eind van de rit nog moeten blijken. Maar hoe dan ook: het geld wordt uitgegeven. Hetzij aan een extern bureau; hetzij aan ambtenaren. Dat geld is men kwijt.
Paul Zomer zijn bewering over een “compleet verkeerde voorstelling van zaken” dient dan ook als kretologie gekwalificeerd te worden.

Centurion blijft bij zijn afweging dat tienduizenden euro’s, die besteed zijn aan “onderzoek” voor het koggewrak, beter besteed hadden kunnen worden aan de restauratie van de palingboot van Reumer. (Deze palingligger behoort tot het maritieme erfgoed en is uniek in Nederland.)

Centurion, 21 maart 2014

Nota Bene.
Op 18 februari 2014 schreef Centurion onder meer:
”Rijkswaterstaat heeft twee grote prioriteiten en dat zijn de waterafvoer van de IJssel en de veiligheid van het scheepvaartverkeer op de rivier. Een toeristische “attractie” op de bodem van de rivier met een hoop poespas is niet reëel. Het is zeer onwaarschijnlijk dat Rijkswaterstaat zal instemmen met een onderwateraquarium in de IJssel. Eén gemeentelijk telefoontje met Rijkswaterstaat zal duidelijkheid hebben kunnen verschaffen. Daar zijn geen tienduizenden euro’s voor nodig.”

Op 18 maart 2014 is er bekend gemaakt dat het plan voor een onderwatermuseum in de IJssel van de baan is. Het blijkt niet haalbaar om zo pal aan de IJssel te bouwen. Het landelijk beleid van Rijkswaterstaat staat niet toe dat de stroming van de IJssel wordt aangetast.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen