Roeiers van de IJssel sluiten schaatsseizoen VZOD af

Helaas ook dit jaar geen ijs voor IJsclub VZOD. Maar voordat zij het water van de ijsbaan laten lopen, mogen de roeiers van Roeivereniging De IJssel het schaatsseizoen afsluiten. Op 12 maart organiseren beide verenigingen een roeifestijn op de ijsbaan met roeiwedstrijden en -demonstraties. Een unieke gelegenheid om eens te roeien midden in de stad.

Beeldmerk Roeivereniging De IJsselKamper roeivereniging De IJssel roeit graag op het Ganzendiep waaraan het clubhuis van de vereniging ligt, net buiten het centrum van Kampen. Echter het roeien op bijzondere plekken maakt de sport ook bijzonder. Leden van de vereniging roeiden al op vele mooie roeiwateren in binnen- en buitenland. Het roeien op de ijsbaan van VZOD stond nog op de wensenlijst. “Wie kan nu zeggen dat je geroeid hebt op een ijsbaan midden in de stad?” Het bestuur van ijsclub VZOD kon zich snel vinden in dit ludieke idee en was bereid om het water langer dan normaal op de baan te laten staan.

Kom kennis maken met roeien
Op zaterdag 12 maart zijn er wedstrijden voor de leden van de roeivereniging en worden demonstraties gegeven. Iedereen vanaf 16 jaar die wel eens mee wil roeien in een van de snelle boten mag plaatsnemen en mee roeien. Ook kan er onder begeleiding van een instructeur geroeid worden op ergometers (roeimachines) in het clubhuis van VZOD. Zo kan iedereen kennis maken met de roeisport. Leden van beide verenigingen en andere belangstellenden zijn tussen 13:30 en 16:00 uur van harte welkom bij IJsclub VZOD aan de Beneluxweg in Kampen.

Voor de liefhebbers van water, zon en buitenlucht is roeien een mooie vrijetijdsbesteding. Daarbij is roeien een sport waarbij alle spiergroepen getraind worden en de kans op blessures vrij klein is.
Roeivereniging De IJssel is gelegen aan het Ganzendiep en beschikt over een eigen clubhuis en botenloods. De vloot bestaat uit skiffs (= één persoonsboot) en boten voor twee, vier of acht roeiers. De vereniging organiseert regelmatig activiteiten voor leden maar neemt ook deel aan wedstrijden en toertochten bij andere verenigingen.

Dit voorjaar start de roeivereniging weer met cursussen voor de beginnende roeier. Wil je meer weten, kijk op www.roeiverenigingdeijssel.nl of mail naar secretaris@roeiverenigingdeijssel.nl.