Roeiers vinden onderdak bij Fitland.

Evert Haverkamp van De IJssel en Richard Diender van Fitland
Evert Haverkamp van De IJssel en Richard Diender van Fitland

Komende winter trainen leden van Kamper roeivereniging De IJssel bij Fitland Kampen. Na een afgeketste overeenkomst met een andere partij stak Fitland de helpende hand toe. Vanaf heden kunnen de roeiers hun indoortrainingen afwerken in het fitnesscentrum op De Maten.

Na de succesvolle proef vorige winter bij tennisvereniging KJLTC, waar De IJssel eigen ergometers (indoor roeitrainers) in een leegstaande ruimte kon zetten, vond de roeivereniging dit jaar een nog betere plek. Dit is wenselijk omdat de ergometers in zomer in de botenloods staan en men in de winter noodzakelijkerwijs in de kleine kantine moet trainen.

Dit voorjaar werd op de Kamper beursvloer ‘Tohopesate’ een overeenkomst afgesloten met een ander fitnesscentrum, maar die konden op het laatste moment geen invulling geven aan de gemaakte afspraken. Daarom moest de roeivereniging op zoek naar een alternatief. Evert Haverkamp, voorzitter van De IJssel: “Fitland heeft zich van een zeer sportieve en gastvrije kant laten zien. Op deze manier kunnen onze leden in de wintermaanden – als het roeien door de korte dagen veelal beperkt is tot het weekend – toch hun trainingsuurtjes maken. Met name de wedstrijdroeiers kunnen nu ook aanvullende fitnesstraining krijgen, dat is echt een pluspunt ten opzichte van vorig winterseizoen”.

Roeiers van De IJssel bij Fitland

 

Ook Richard Diender, locatiemanager van Fitland is blij met de samenwerking. Diender: “Bijna elk fitnesscentrum heeft wel een of meer ergometers, maar onjuist gebruik werkt blessures in de hand. Uiteraard letten wij daar scherp op, maar vanuit de roeivereniging is er nog meer expertise op het gebied van roeihouding en -techniek. Trainers van De IJssel gaan de komende periode gastlessen verzorgen.” Zo snijd het mes aan twee kanten en hebben beide partijen profijt van deze vervangende Tohopesate-overeenkomst.

Haverkamp en Diender zien beiden mogelijkheden in de samenwerking. Er zijn al ideeën uitgewisseld over een ergometercompetitie die openstaat voor leden van Fitland en andere belangstellenden.

Kamper roeivereniging De IJssel is een ongedwongen, levendige roeivereniging waar men kan roeien op recreatief, sportief of ambitieusniveau, van beginner tot ervaren roeier. De IJssel is te vinden aan het Ganzendiep, Seveningseweg 3, Kampen.

Neem voor meer informatie contact op met Evert Haverkamp, 06 2122 6140 of evert.haverkamp@kpnmail.nl