Roeivereniging de IJssel roeit op ijsbaan VZOD (Video)

Roei VZOD

 

Voor de ijsliefhebbers kon de Kamper IJsclub V.Z.O.D. de afgelopen winter weinig betekenen, voor de watersportliefhebbers echter des te meer. Voordat het water weer weggepompt gaat worden kon er zaterdagmiddag dankzij Roeivereniging de IJssel op de ijsbaan geroeid worden.

“Een uniek situatie die nog nooit eerder ergens anders is vertoond” Initiatiefnemer Miranda van der Weerd is maar wat trots als ze de vele toeschouwers ziet die een kijkje komen nemen. “Jaren geleden (bij het 100 jarig bestaan) hadden we dit initiatief al besproken, toen ging het helaas niet lukken omdat de ijsbaan lek was, wat is er nou nog mooier dan dat we dit nu alsnog kunnen doen.” Mede dank zij het mooie weer hebben zich zaterdagmiddag een grote groep belangstellenden verzameld op de ijsbaan van de kamper schaatsclub V.Z.O.D. Dit keer niet om een paar rondjes te zwieren en zwaaien, maar om te kijken of zelf te ervaren wat de roeisport te bieden heeft.

Roei VZOD2Natuurlijk hielp het mooie weer ook mee, want de een na de andere geïnteresseerde waagde een poging in de prachtige ranke boten van Roeivereniging de IJssel. Ook de vele aanwezige leden van de IJssel gaven maar al te graag keurig tekst en uitleg over hun sport.

Zelfs Burgemeester Koelewijn kwam een kijkje nemen om dit unieke evenement zelf te ervaren: “Het voelt gewoon fantastisch, de creativiteit om van elkaars mogelijkheden gebruik te kunnen maken. Je ziet dat dan één en één drie is… Water verbind, ook in sportief opzicht. Deze activiteit hoort bij Kampen”

Ook Voorzitter Evert Haverkamp was blij met de grote opkomst en het mooie weer en spreekt van een geslaagd evenement welke zeker voor herhaling vatbaar is.