Roeivereniging De IJssel laat zich zien.

Bij Roeivereniging De IJssel kijken ze tevreden terug op het open huis van afgelopen zaterdag. Belangstellenden konden kennismaken met de vereniging en wethouder sport Geert Meijering doopte de nieuwste aanwinst, een eenpersoons skiff.

Belangstelling voor het roeien bij De IJssel
Belangstelling voor het roeien bij De IJssel

Onder een stralende voorjaarszon stapten bezoekers bij roeiers van De IJssel aan boord om het roeien zelf te ervaren. Aan het einde van de inloopochtend kon de balans worden opgemaakt. Voorzitter Evert Haverkamp: “Er kwamen vandaag veel mensen op ons open huis af, uit belangstelling en ook met gerichte interesse voor de beginnerscursus. We hebben dit jaar voor het eerst de luxepositie dat er sprake is van een wachtlijst voor de cursus. Dat is natuurlijk heel jammer voor wie buiten de boot valt maar het aantal boten en instructeurs zorgt voor een maximum. We kijken nu naar een tweede beginnerscursus gelijk na de zomervakantie.

Naast de nieuwe skiff was er meer nieuws. Met dank aan vrijwilligers en sponsors Benab en Kloppenburg kon het clubhuis worden opgeknapt en worden voorzien van een nieuwe keuken en vloerbedekking. Haverkamp: “We zijn goed op weg, de vereniging groeit, de betrokkenheid van de leden zorgt voor elan en initiatieven, dat werpt zijn vruchten af”.

Kamper roeivereniging De IJssel is een ongedwongen, levendige roeivereniging waar je kan roeien van recreatief tot wedstrijdniveau vanuit de accommodatie aan het Ganzendiep. Meer informatie: www.roeiverenigingdeijssel.nl