Roosenboom rijgt zege’s aaneen.

De vijfde wedstrijd in het kader van de Marathon cup werd zaterdag in Achterveld gewonnen door Bianca Rooseboom.

Bianca Roosenboom

De in Heerenveen woonachtige Kamperse was vooraf niet te spreken over de programma indeling van deze wedstrijd, vooraf en tussen de dames en herenwedstrijd stonden de wedstrijden voor de masters (veteranen) ingepland, “geen goede programma indeling”, aldus Roosenboom.  “de dames- en herenwedstrijden horen gewoon achter elkaar te starten”.  Het parcours was tijdens de wedstrijd gevaarlijk glad, een klein buitje vlak voor de aanvang van de wedstrijd was hier de oorzaak van. Na een valpartij werd de wedstrijd even stilgelegd en iets ingekort. Het leidde ertoe dat de groep massaal naar de eindsprint ging, waarin Roosenboom dus de sterkste bleek. Elma de Vries en Janita Willems-Crediet eindigden als 2e en 3e.

Een mooi succes voor de Kamper inline skater, die de laatste tijd de zege’s aaneen rijgt.  Op 4 juni behaalde ze in Otterlo de NK titel op de marathon en vorige week won zij in Heerde maar liefst vier NK titels, op de 300, de 500, de 1000 meter en de afvalkoers bleek zij telkens de sterkste. Daarmee blijkt Roosenboom toch telkens weer een alleskunner te zijn die op elke afstand en wedstrijd kan winnen.

Roosenboom kreeg onlangs een teleurstellende mededeling:, Het inline-skaten bij de dames wordt door het NOC*NSF vanaf 2017 niet meer erkend als topsport of internationale wedstrijdsport. Dat besluit heeft als gevolg dat de rijdsters vanaf dat moment geen aanspraak meer maken op de bijbehorende (financiële) voorzieningen. Reden van deze maatregel is, dat er bij de laatste drie WK’s  het aantal deelnemende landen te weinig was om als topsport erkend te worden. Een onbegrijpelijke maatregel, die de sport uiteraard niet ten goede komt. Daar waar andere sporten, zoals het korfbal die status wel heeft, wordt het inline skaten, dat internationaal veel breder beoefend wordt niet als zodanig beschouwd.