HomeRegiosportRuime nederlaag voor Zalk.

Ruime nederlaag voor Zalk.

-

zalk

De wedstrijd tegen  het lager geklasseerde Reaal uit Dronten leek vooraf mogelijkheden te bieden voor de voetballers van Zalk om drie punten aan het totaal toe te voegen. De praktijk was echter anders.

Reaal begon met heel veel passie aan deze wedstrijd dat resulteerde al in de 8e minuut in een doelpunt na een prachtige steekbal van Niels Willems maakte Mark Otten er 1-0 van, een terechte voorsprong op basis van inzet en beleving.

Na een kwartier spelen kwam Zalk beter in de wedstrijd, er was een beste kans voor Hendri Vinke na een voorzet van Gerben Hamer en even later een schot van Ben Hofstra, maar Zalk voetbalde erg onnauwkeurig.
In de 17e minuut kwam Jorik Schuur alleen voor de keeper maar doelman Machiel Werkman die voor het eerst weer in de basis stond na veel blessure leed redde prima.
Zalk kreeg meer vat op de wedstrijd en in de 37e minuut was er een lange bal van Hendri Vinke (die uitgroeide als de beste man van Zalk) op Michel Hamer die goed voorzette en nu was Jorik Schuur er wel als de kippen bij en scoorde de gelijkmaker 1-1.
Het laatste deel van de eerste helft kreeg Zalk meer vat op de wedstrijd en Reaal Dronten moest alle zeilen bij zetten maar een doelpunt bleef uit.
Na de thee bleef Reaal knokken voor een beter resultaat, in het begin ging het nog gelijk op maar in de 58e min. was het de razende snelle Danny de Bussen die er 2-1 van maakte.
Reaal Dronten counterde er lustig op los en Zalk had geen controle meer over de wedstrijd, Jeremy van Dijk en Mark Land die beiden afwezig waren werden wel gemist, en de keeper had helaas zijn dag niet.
Zalk voetbalde meer tegen zich zelf dan tegen Reaal en in de 78e minuut was het weer Danny de Bussen die fraai de keeper omspeelde en er 3-1 van maakte.
Het vertrouwen bij Zalk ging weg en Reaal Dronten bleef knokken voor een goed resultaat, ondanks wat wissels bij Zalk was men niet in staat om de wedstrijd open te breken.
De scheidsrechter Dhr.R.Teunissen die de wedstrijd prima onder controle had gaf nog wat gele kaarten, en Zalk ging alles of niets spelen.
Dat vol op de aanval spelen had gevolgen Reaal Dronten kreeg meer ruimte en kansen, het werd dan ook nog 4-1 door Maarten Kempenaar in de 90e minuut, al met al een verdiende overwinning voor Reaal Dronten.