zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportRuime winst Korfballers DOS

Ruime winst Korfballers DOS

-

korfbal kampenonline
De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag een ruime 25-15 overwinning behaald op AKC. Het grote verschil werd in de tweede helft gemaakt. Bij rust leek de Almelose ploeg nog in de buurt te kunnen komen van een verrassing. Toen stond het slechts 12-11.

In de vorige competitieronde moest DOS afscheid nemen van haar kampioensaspiraties. Maar voor het team van Remco Jacobs geen reden om de competitie rustig uit te spelen. DOS wil evenals in de zaal de tweede plaats pakken, om daarmee ook te laten zien dat ze thuis hoort in de top van de Overgangsklasse. Afgelopen zaterdag werd AKC slachtoffer van die dadendrang. De Almeloërs strijden tegen degradatie en zitten stadsgenoot Wit-Blauw op de hielen. Ook op sportpark Hagenbroek werd de overwinning dan ook met vreugde begroet.

AKC had na de zaalcompetitie versterking gezocht in eigen gelederen. Belangrijkste wijziging in het team was de terugkeer van Samantha Jonkman, voormalig topscoorster van de Korfballeague. Linda Treep kreeg de ondankbare taak de hoofdaanvalster uit te schakelen. Dat lukte in de eerste helft minder, Jonkman scoorde vier keer, maar in de tweede helft kreeg Treep met steun van Nynke Links grip op haar spel en kwam Jonkman niet meer tot scoren. Jacobs moest meer tactische trucs uit zijn hoge hoed halen.

Topverdediger André Beens keek na een operatie vanaf de zijlijn toe en Jacobs koos voor een opvallende vervanging. Hij liet Rik van Wijngaarden debuteren in het eerst en plaatste hem op de plek van Reinier Meijering. De lange aanvoerder verhuisde naar het eerste aanvalsvak op de plek van Beens om met zijn reboundkracht en spelinzicht het schot van René Bruggeman meer kans te geven. De opvallende tactische omzettingen sorteerden maximaal effect. Vooral over het optreden van Van Wijngaarden was Jacobs goed te spreken: “AKC heeft veel fysieke kracht, zeker in de reboundzone. Rick kan dat spel goed aan, daarom heb ik voor hem gekozen.” Het pakte goed uit en bovendien deed Van Wijngaarden het aanvallend ook prima door drie keer raak te prikken.

Alle omzettingen bij de thuisploeg zorgden wel voor een moeizame start. Beide vakken moesten wennen aan elkaar en AKC nam dan ook met twee treffers van Jonkman de leiding: 0-2. DOS begon daarna echter op stoom te komen en via 5-3 liep het uit naar 10-6 en dacht het vele publiek dat DOS een makkelijke middag zou krijgen. Maar AKC knokte zich terug in de wedstrijd en kwam vlak voor rust zelfs bij 11-11 langszij. Het was aan de debuterende Van Wijngaarden te danken dat DOS toch met voorsprong de rust in ging. Na een snelle aanval over vier schijven rondde hij fraai af met een eenhandig schot: 12-11.

In de tweede helft heerste DOS. Ondanks de harde wind bleef het korfbal goed, kwamen de passes aan en werd er goed geschoten. Verdedigend werd Jonkman uitgeschakeld, ook al door het steeds betere voorverdedigen van Camiel van Keulen en Van Wijngaarden. Aanvallend eiste Links in dit vak een hoofdrol op. Profiterend van de ruimte die Van Keulen en Treep creëerden kon ze keer op keer aanleggen en zo vijf maal raak schieten.
In het andere vak werd door Paula de Groot en Yvonne ten Hove steeds nadrukkelijker gezocht naar het schot van Bruggeman. Met de lange Meijering in de korfzone was dat een plaag voor AKC. Bruggeman scoorde in die tweede helft aan de lopende band. Bij 25-15 floot het uitstekende leidende arbitrale duo voor de laatste keer.

Jacobs: “Mooi dat we ondanks de wind toch de vijfentwintig treffers hebben gehaald, dat is knap. Er is door iedereen keihard gewerkt, ook op vechtlust hebben we het publiek genoeg geboden. En ik vind het mooi dat we nu een paar wedstrijden achter elkaar met invallers hebben gespeeld, waarvan zelfs twee debutanten en dat we dan toch het niveau vast kunnen houden. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”
Doelpunten DOS Kampen: René Bruggeman 7x, Nynke Links 5x, Camiel van Keulen 4x, Rik van Wijngaarden en Reinier Meijering 3x, Yvonne ten Hove 2x, Linda Treep 1x

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen