Ruiten sneuvelen in de Broederweg

Ondanks de rustige jaarwisseling in Kampen kwam niet iedereen schadevrij door de jaarwisseling heen. In de Broederweg sneuvelden een zestal ramen na het afsteken van een stuk zeer zwaar vuurwerk.

Kort na twaalven werden we opgeschrikt door een zeer zware knal.
Toen ik net na de jaarwisseling buiten was werd er op het kruispunt bij de poort al zo’n zeer zware jongen afgestoken. De knal was zelfs stukken harder dan die van een melkbus, dus dat moet wel een illegaal stuk vuurwerk zijn geweest.

Toen we even later binnen waren volgde een tweede zware knal. Ditmaal was het stuk vuurwerk aangestoken midden in de straat. En daar waar de huizen relatief dicht op elkaar staan kan de schokgolf van zo’n knal geen kant meer op. Glasgerinkel deed de buurt opschrikken en al snel stonden alle bewoners buiten. Toen men de vermoedelijke daders op hun actie wilden aanspreken werd de sfeer al snel onvriendelijk, en werd de politie gealarmeerd. Liefst drie politieauto’s en twee ordebewakers op de fiets waren zeer snel ter plaatse, waarna de gemoederen bedaarden en de rust weerkeerde in de straat. De bewoners van de Broederweg hebben hun ramen provisorisch dichtgemaakt en kunnen de glaszetters gaan bestellen.

 

Joop van Dijk (bewoner Broederweg 24)

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*