S.E.H. – S.V.Zalk 4-2

Zaterdag 13 december speelde Zalk zijn laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij S.E.H. uit Heerde. Opnieuw een degradant uit de 3e klasse die S.V.Zalk in de competitie tegenkomt. Een geduchte tegenstander dus, die graag zo snel mogelijk terug wil naar die 3e klasse. Op voorhand een mooi affiche, want beide ploegen willen graag mee doen voor de bovenste plekken en moeten beide winnen om de aansluiting te houden. De wedstrijd stond onder leiding van de heer J.H. Geubels uit Zwolle.

Beide ploegen startten een beetje afwachtend en keken de kat wat uit de boom. Zalk had wat moeite met de balcontrole en kon daardoor moeilijk in de wedstrijd komen. S.E.H. probeerde het wel, maar was toch beducht voor de aanvalslinie van Zalk en hield daardoor toch veel mensen achter. Er ontstond een duel dat zich veelal op het middenveld afspeelde. In de 7e minuut kreeg S.E.H. een goede kans, maar Jim van der Wijk stond goed opgesteld en redde prima. Na een kwartier kropen beide ploegen wat uit hun schulp en werd er meer strijd geleverd. Dat resulteerde in de goede kans voor Zalk. Simon van Halm speelde de bal diep op Koen Buikema, die bal de direct voorgaf. Helaas was de aansluiting te laat. Echter Zalk bleef aardig druk uitoefenen en wilde zo graag een voorsprong forceren. In de 17e minuut was het opnieuw Simon met een goede actie. De verdediging van SEH kon hem alleen met een overtreding tegenhouden. De vrije trap op de 16 meter werd door Michel Hamer prima genomen en de bal belande om de muur heen in de linkerhoek. Zalk pakte daarmee de gewilde voorsprong en hoopte zo wat meer ruimte voorin te krijgen. SEH gooide er echter een schepje bovenop. Zo ontstond er een open wedstrijd met aardig wat pittige duels. De scheidsrechter hield het allemaal behoorlijk kort en liet niet veel toe. Zalk had op dat moment wel het betere van het spel liet aardig combinatie voetbal zien. De ploeg oogde gretig en hoopte snel de voorsprong uit te breiden. Helaas werden er onvoldoende kansen gecreëerd. Na een half spelen kreeg SEH wat meer grip op de wedstrijd en kwam wat meer in het strafschopgebied van Zalk. Zalk kon er dan vaak maar heel moeilijk uitkomen en was in bepaalde situatie niet alert en mededogenloos genoeg. In de plaats dan de bal maar over de tribune te jagen om zo meer lucht te krijgen, bleef men zoeken naar de voetballende oplossing. Natuurlijk een goede eigenschap, maar soms moet je het toch even anders doen. SEH kreeg daardoor een paar corners achter elkaar en uit een van die corners wist Marthijn van der Steege in de 39e minuut de gelijkmaker te scoren. Daarvoor had SEH al een keer de onderkant van de lat geraakt, waarmee Zalk al goed was weggekomen. SEH wilde daarna natuurlijk direct doordrukken en de wedstrijd volledig naar zich toe trekken. Zalk had het in die periode aardig moeilijk, maar bleef wel overeind. Vlak voor rust wist Zalk er nog een keer goed uit te komen en de bal werd op links diep gespeeld op Koen Buikema. Deze bedacht zich geen moment en nam de meteen op de schoen. Deze verdween met een mooie boog over de keeper van SEH, Richard Tijssen, in het doel. Een schitterend doelpunt van zo’n 20 meter afstand. Met deze 1 – 2 voorsprong werd de rust bereikt.

Het eerste kwartier na rust was opnieuw voor Zalk, die probeerde de voorsprong uit te bouwen om zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 50e minuut bereikte Aart, na een goede combinatie met Koen, de achterlijn. Zijn voorzet bereikte Simon net niet. Een paar minuten later was Michel die de bal op rechts kreeg aangespeeld. Hij kapte zijn man uit en draaide naar binnen. Vanaf de 16 probeerde hij met een boogbal de verste bovenhoek te bereiken, maar de bal ging rakelings over. Na een kwartier zakte Zalk weer wat weg en nam SEH het initiatief over. Opnieuw kwam Zalk er maar moeizaam en sporadisch uit. Uit één van die spaarzame uitvallen, probeerde Simon het twee keer van afstand. Zijn beide pogingen werden echter door de keeper onschadelijk gemaakt ten koste van een corner. In de 63e minuut moest Zalk dan toch zwichten voor de gelijkmaker. Een voorzet van SEH werd nog door één van de verdedigers weggekopt, maar uit de rebound scoorde Harmen van Oene met een prachtige volley de 2 – 2. Direct daarna kreeg SEH opnieuw een goede kans. Zij speelden de verdediging en de keeper van Zalk in eerste instantie goed uit, echter Tonko Kruize kon nog net op tijd de inzet blokkeren ten koste van een corner. Daarna ontstond er een flinke strijd en beide ploegen probeerden de winst naar zich toe te trekken. Eerst was het Zalk dat in de 70e minuut een mooie aanval via diverse schijven opzette. De voorzet van Michel kwam net niet bij Simon. Een paar minuten later was er opnieuw een goede kans voor Zalk. Koen zetten de bal goed voor op Gerben. Echter door een gemene curve sprong de bal van Gerben af, waardoor hij er net niet bij kon. Anders kon hij heel simpel de 2 – 3 aan laten teken. In de volgende minuut was het opnieuw Simon dat het van afstand probeerde, maar opnieuw was het de keeper die het schot kon pakken. Op dat mocht dus niet zo zijn voor Zalk. In de 79e minuut werd Stephan van Ommen vervangen door Gert Jan Klein en in de 84e minuut kwam Jesper Esselink in het veld voor de moegestreden Aart Schreuder. In de 85e minuut kreeg SEH wel heel gemakkelijk een vrije trap op de rand van de 16. De specialist voor de vrije trappen bij SEH, Richard van de Streek, was net in het veld gekomen onder nummer 12. Hij pakte deze mogelijkheid met beide handen aan en schoot de bal onberispelijk om de muur in de rechterhoek. SEH pakte daarmee de voorsprong en zou deze niet meer loslaten. Zalk probeerde het nog wel en gaf daardoor aardig wat ruimte achterin weg. Helaas kon Zalk de gelijkmaker niet meer uit het vuur slepen en was het SEH dat in blessuretijd nog de 4 – 2 maakte door Gerard Jan Hutte. SEH haalde hiermee een zwaar bevochten overwinning, waar eigenlijk een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest.

Opstelling Zalk:
Jim van der Wijk, Ben Hofstra, Jan Dirk van Pijkeren, Tonko Kruize, Stephan van Ommen (79e minuut Gert Jan Klein), Robin Haverkamp, Koen Buikema, Gerben Hamer, Simon van Halm, Aart Schreuder (84e minuut Jesper Esselink) en Michel Hamer.

Wel in de wissel, maar niet gespeeld: Georgie Huisman

Doelpunten:
17e minuut 0 – 1 Michel Hamer
39e minuut 1 – 1 Marthijn van de Streek
43e minuut 1 – 2 Koen Buikema
63e minuut 2 – 2 Harmen van Oene
85e minuut 3 – 2 Richard van de Streek
90e minuut 4 – 2 Gerard Jan Hutte

Geel Zalk : Aart Schreuder en Tonko Kruize
Geel SEH : Michiel de Gooijer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*