’s Heerenbroek en Wilsum in evenwicht.

 De derby tussen ‘s-Heerenbroek en Wilsum is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. De Wilsummers, die veel spelers moesten missen, kozen voor een behoudende tactiek. De oranjehemden lieten de ‘s-Heerenbroekers het spel maken, maar de thuisploeg had hier alle moeite mee. Beide ploegen kregen één grote kans; Alwin vd Wetering kopte op de paal en bij ‘s-Heerenbroek kreeg de linksbuiten de kans om de bal in het lege doel te schieten, maar hij twijfelde te lang. Zo eindigde het duel zoals het begon; in 0-0.

2016-11-26-s-heerenbroek-tegen-wilsum-7

De wedstrijd begon met het nodige vuurwerk, van de supporters van ‘s-Heerenbroek tenminste. Want verder was de beginfase behoorlijk tam. ‘s-Heerenbroek leek verrast te zijn door de opstelling en tactiek van Wilsum en had moeite om het spel te maken. Op het middenveld heeft ‘s-Heerenbroek een aantal sterke spelers, maar ook die konden nauwelijks bereikt worden. Wilsum loerde op de counter. Met Kaminyoge als aanspeelpunt voorin kon Wilsum een aantal keer snel omschakelen. In de beginfase leek Wilsum eenmaal gevaarlijk te worden, maar een overtalsituatie werd uiteindelijk niet goed uitgespeeld. Kaminyoge leek even later op weg naar de 0-1, maar werd, al dan niet terecht, buitenspel gegeven. De thuisploeg zette daar een aantal ongevaarlijke pogingen van afstand tegenover. De grootste kans in het eerste bedrijf was wel voor de thuisploeg. Na een fraaie steekpass kon de linksbuiten schieten, maar doelman Mulder kwam razendsnel uit het doel en bracht redding. Verdere mogelijkheden waren nauwelijks te zien.

2016-11-26-s-heerenbroek-tegen-wilsum-5

In de rust gaf men bij Wilsum aan dat men goed stond. De thuisploeg had moeite om het spel te maken en Wilsum loerde op de omschakeling. Uit een dood spelmoment kon men altijd gevaarlijk worden en hier moest men dan ook op gokken. In de rust werd Van Spijker behandeld, omdat hij licht geblesseerd was. Maar hij kon de tweede helft wel hervatten. ‘s-Heerenbroek had noodgedwongen wel een wijziging toegepast.
Waar het vuurwerk aan de start van de eerste helft alleen van de supporters van ‘s-Heerenbroek kwam, daar bracht de beginfase van de tweede helft wel het nodige vuurwerk dankzij beide ploegen. Vlak na rust was Wilsum heel dicht bij de voorsprong. Een corner van Erik van Regteren belandde bij de tweede paal. Alwin vd Wetering kon binnen de 5 meter koppen, maar zijn kopbal spatte uiteen op de paal. Een enorme kans op de voorsprong, maar helaas werd de paal getroffen. Aan de andere kant kreeg ‘s-Heerenbroek mogelijk een nog grotere kans om op voorsprong te komen. Na een voorzet vanaf de rechterkant had de linksbuiten de bal voor het inschieten, maar Robin Mijnheer kon, nadat de linksbuiten twijfelde, nog net redding brengen. Zo kregen beide ploegen vlak na rust een enorme kans om de leiding in dit duel te nemen. Na een uur spelen moest Jan van Spijker zich alsnog laten vervangen. Harmen Siedsma was zijn vervanger. Na de spectaculaire start van het tweede bedrijf, zakten beide ploegen hierna weer weg. De mist ontnam de supporters het zicht, maar veel hoogtepunten miste men niet. ‘s-Heerenbroek was wel dreigender en weer ondernam men diverse pogingen van afstand, maar ook deze keer waren de pogingen ongevaarlijk. In het laatste kwartier kwam Sollie nog in het veld voor Kaminyoge. Met Sollie gokte Wilsum op een snelle uitval, want Sollie beschikt over de nodige snelheid. Eenmaal leek Sollie gelanceerd te worden, maar toen werd hij ten val gebracht. De scheidsrechter kende geen vrije trap toe. Het zicht werd slechter en slechter door de mist. De thuisploeg zette in de slotfase nogmaals aan om alsnog de 3 punten in eigen huis te houden. Er ontstonden wel enkele hachelijke situaties voor het doel, maar tot echt gevaarlijke doelpogingen kwam men niet. Na 90 minuten spelen floot de scheidsrechter ten laatste male. Zo eindigde het duel zoals het was begonnen. Voor Wilsum zat er vandaag simpelweg niet meer in. De ploeg miste diverse spelers, maar vocht voor wat het waard was. Dit leverde Wilsum een verdiend punt op. Bij de thuisploeg was de teleurstelling groter, omdat men vooraf had gedacht grote kans te maken op de 3 punten. Zo is Wilsum dit seizoen nog ongeslagen in de derby’s.

Volgende week speelt Wilsum thuis tegen EZC. De ploeg uit Epe heeft het tot nu toe lastig in de 4e klasse C. Er werd tot nu toe alleen van Storica gewonnen. Toch moet Wilsum niet denken dat het een walk-over zal worden. De oranjehemden zullen moeten strijden voor een goed resultaat.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673