zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportS.V.ZALK - HATTEM 1 - 2

S.V.ZALK – HATTEM 1 – 2

-

De topper tussen beide ploegen in de 4e klasse C werd door heel veel publiek bezocht en er werd door beide elftallen vol op de aanval gespeeld, Zalk begon dan ook goed aan de wedstrijd.

zalkZo was er al in de 5e min een schot van Aart Schreuder die van richting werd veranderd door Simon van Halm maar de keeper van Hattem bracht redding.

En in de 6e min was het al raak Simon v Halm werkte zich vrij in het strafschopgebied en schoof de bal keurig bij de 2e paal naar Sander Vinke die knalde meteen raak 1-0.

Er werd veel strijd geleverd door beide elftallen maar de betere kansen waren zeker de eerste 25 minuten voor Zalk, zo was er een strakke corner maar Karl Spillane kopte naast de paal en nog geen tel later was het Simon van Halm die naast het doel schoot.

In de 17e min was er een snelle aanval van Hattem maar de spits schoot naast en nog geen minuut daarna miste de voorstopper van Zalk de bal en nu ging de kans van Hattem opnieuw verloren.

In de 24e min kwam er weer een mooie aanval van Zalk maar ook deze kans werd niet benut en even later was er een mooie pass op Karl Spillane maar deze schoot te gehaast en de keeper van Hattem (Stefan de Weerd) maakt er een corner van.

In een tijdsbestek van 2 minuten gaf de scheidsrechter Dhr.R.Wolterink die ik goed vond fluiten twee gele kaarten Hattem voor een overtreding en Zalk voor praten.

En in de 32e min sloeg voor Zalk het noodlot toe er kwam een hoge bal van de flank Jandirk v Pijkeren miste de bal en Gertjan Klein maakte ongelukkig hands (strafschop) 1-1.

Zalk bleef knokken en kreeg nog een beste kans via Simon v Halm die zich vrij speelde en de pass op Karl werd in het zijnet geschoten, de betere kansen waren voor rust voor Zalk.

Na de thee werd het tempo nog hoger en bij Zalk werd het wat onrustiger aan de bal dat kwam ook omdat Hattem bleef jagen, even later kreeg Leroy een gele kaart.

In de 60e min ging Karl Spillane alleen op de keeper af maar weer was Stefan de Weerdt de winnaar, en twee tellen later kwamen er zomaar twee hele beste kansen voor Hattem nu was het Jim van der Wijk de keeper van Zalk die uitblonk.

In de 68e min kwam er weer een goede aanval van Zalk een schot van Simon en even later een schot van Hattem via de vingertoppen van de keeper van Zalk op de lat terecht, nu was het Zalk die onder druk kwam te staan.

Er kwam voor Zalk nog een voorzet van links en de kopbal van invaller William Vos ging voorlangs, in de daarop volgende aanval van Hattem werd een strafschop veroorzaakt door Leroy Penninkhof en ook deze werd feilloos ingeschoten 1-2.(86e minuut)

Daarna volgde een periode van zeker 12 minuten met blessuretijd meegerekend waarin Zalk nog de nodige kansen en corners kreeg maar het bleef bij deze uitslag, jammer er had minstens een gelijkspel ingezeten. De scheidsrechter en de beide keepers waren de beste mensen van het veld en Zalk bleef achter met een kater.

RESERVE: William Vos voor Sander Vinke–Jurjen Hofstra voor Stephan v Ommen.