S.V. Zalk onderuit tegen Hattem ( 1-5 )

Zalk

Zaterdag 11 oktober speelde Zalk 1 de derby tegen Hattem. Na het verlies van een week eerder tegen Kampen wilde Zalk natuurlijk wat goed maken. Ook Hattem had zijn vorige wedstrijd verloren en was ook uit op revanche.

Beide team hadden 9 punten uit 5 wedstrijden. Een belangrijke wedstrijd dus om aansluiting met de bovensten te houden. Er was door Zalk de afgelopen week goed getraind en het vizier was op scherp gezet. Direct vanaf de aftrap wilde Zalk druk zetten en de wedstrijd bepalen. Dat lukte in de beginfase ook zeker. In de eerste minuut werd de verdediging van Hattem opgejaagd en de keeper van Hattem, Stefan de Weerdt, kon de bal niet goed wegwerken. Hij speelde onbedoeld Carsten Esselink in de voeten, die daar niet op had gerekend. Hij produceerde nog een zacht schotje dat uiteindelijk via de buitenkant van de paal naast ging.

Twee minuten later was het opnieuw Carsten dat een goede kans kreeg. De bal werd diep op Simon van Halm gespeeld die de bal in de loop van Aart Schreuder mee gaf. Aart gaf een goede voorzet, welke helaas door Carsten net naast werd geschoten. Dus binnen een paar minuten al twee mogelijkheden, maar die werden helaas niet benut. Jammer, want daar had Zalk de wedstrijd eigenlijk al naar zich toe kunnen trekken. In de 7e minuut ging Leroy Penninkhof in de fout met een inspeelpass op Stephan van Ommen. De bal werd door Silvian Kersbergen van Hattem onderschept. Zijn schot werd gepareerd door Jim van der Wijk, die goed op zijn post stond.

De corner daarna leverde geen verder gevaar op. Daarna was het weer de beurt aan Zalk, dat het via een afstandschot van Simon probeerde. Helaas leverde dat geen resultaat op. Hattem organiseerde zich beter en probeerde al voetballend onder de druk van Zalk uit te komen, wat ze aardig lukte. In de 15e minuut werd een goede aanval van Hattem door de verdediging van Zalk een halt toe geroepen ten kostte van een hoekschop. De hoekschop kwam bij Stephan terecht, die echter een behoorlijke duw in de rug kreeg. Hij werd hierdoor uit balans gebracht en kreeg de bal achter op zijn hoofd, waarna de bal in het doel belandde. Scheidsrechter had de duw helaas niet gezien en keurde het doelpunt goed. Vanaf dat moment was Zalk de organisatie een beetje kwijt. Hattem voelde dat aan en probeerde direct door te drukken. Een goede aanval via het midden belandde bij Lawrence van de Bend. Hij kon alleen op Jim af, maar werd gehaakt door Leroy. Dat gebeurde allemaal net buiten het strafschopsgebied.

Gelukkig werd Leroy niet bestraft met een rode kaart, want dat had zeker gekund. De toegekende vrije trap werd door Lawrence van de Bend erg goed genomen. Hij krulde de bal om de muur heen en schoot in de verre hoek binnen. Stand 2 – 0. Hattem groeide hierdoor in de wedstrijd en liet een periode lang goed positioneel voetbal zien. Zalk kon daar niet veel tegenover zetten en probeerde toch met wat fysieke inzet het tij te keren. Dat leverde wel een gele kaart voor Robin Haverkamp op. Hattem liet zich niet van de wijs brengen en pareerde dat goed. Toch was het Zalk dat via Simon nog twee goede mogelijkheden kreeg. Eerst werd een afstandschot ternauwernood door de keeper verwerkt tot hoekschop. Uit de hoekschop kreeg Simon de bal en na twee personen te hebben omspeelt, schoot hij van dichtbij net over. Hier had de aansluitingstreffer eigenlijk moeten vallen. Dat was niet het geval dus gingen Hattem en Zalk met een 2 – 0 tussenstand rusten.

Zalk kwam in de tweede helft goed uit de startblokken en wilde het initiatief weer terug pakken. In de 49e minuut kreeg Simon, na een goede combinatie met Aart, de bal aangespeeld en kon vrij voor de keeper de 2 – 1 aan laten teken. Dat moest het sein zijn om door te gaan en dat probeerde Zalk ook. Echter een paar minuten later was het niet Zalk dat de 2 – 2 maakte, maar Hattem dat de 3 – 1 scoorde. De verdediging stond positioneel niet goed en op rechts kon Jeroen van Maanen goed doorkomen. Hij speelde vervolgens Maikel Rave in, die deze kans niet voorbij liet gaan. Daarna zakte het bij Zalk weer weg en gingen de kopjes omlaag. Hattem kreeg erg veel ruimte en kon de bal goed rond laten gaan. Zo af en toe probeerde Zalk het nog wel en kreeg ook nog een paar mogelijkheden. Nadat Robin helaas zijn 2e gele kaart kreeg, moest Zalk verder met 10 man. De ruimtes werden hierdoor nog groter en Hattem profiteerde daar in het laatste kwartier nog 2 keer van. Lawrence van de Bend en Daan Bekker scoorden beiden en bepaalden daarmee de eindstand op 5 – 1. Een gevoelige nederlaag voor Zalk, die behoorlijk is aangekomen. Voor de trainers Hooisma en Buikema een lastige taak, om samen met de andere stafleden, de komende weken het tij te keren. Zaterdag 18 oktober is Zalk vrij. In plaats daarvan speelt het donderdag 16 oktober een oefenwedstrijd thuis tegen Edon om 20.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*